26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 02.08.2022 09:32 | Son Güncelleme: 02.08.2022 10:06

Gişede animasyon rüzgarı, pandemi rekoru kırıldı

Beyazperde'de animasyon rüzgarı esiyor. Süper Evciller Takımı (DC League of Super-Pets) ABD'de gişeye damga vurdu, Minyonlar 2: Gru'nun Yükselişi (Minions: The Rise of Gru) pandemi rekoru kırdı. Türkiye de ise izleyici Thor: Aşk ve Gök Gürültüsü'nü (Thor: Love and Thunder) tercih etti
Gişede animasyon rüzgarı, pandemi rekoru kırıldı

Dünya çapında okulların tatil olması sinemada etkisini gösteriyor. DC süper kahramanlarının hayvanlarının başrolde olduğu animasyon filmi DC Süper Evciller Takımı (DC League of Super-Pets) ABD gişesine ilk sıradan giriş yaptı. Film ilk hafta sonunda 23 milyon dolar hasılat elde etti.  Onu sırasıyla Nope ve Thor: Love and Thunder (Thor: Aşk ve Gök Gürültü) takip etti. 

Açılış hasılatı DC Süper Evciller Takımı'nın gişenin zirvesine yerleşmesi için yeterli olsa da film yakın zamanda vizyona giren diğer animasyonlara göre oldukça gerilerde kaldı. (Işıkyılı: 50.2 milyon dolar, Minyonlar 2: 107 milyon dolar)

Minyonlar 2: Gru'nun Yükselişi (Minions: The Rise of Gru) vizyondaki beşinci haftasında 10.9 milyon dolar kazandı ve gişenin dördüncü sırasına geriledi. 

Minyonlar 2: Gru'nun Yükselişi fragman - Video

Ancak Amerika'daki toplam gişesi 320 milyon dolara ulaşan film, böylece 2019'dan bu yana 300 milyon dolar sınırını aşan diğer filmler olan Spider-Man: No Way Home, Top Gun: Maverick, Doctor Strange in the Multiverse of Madness, The Batman ve Jurassic World: Dominion'ın arasına girmeyi başardı. Tarihe geçen animasyon filmi Türkiye'de ise ikinci sırada yer aldı.

Thor zirveden inmiyor

Box Office Türkiye hafta sonu verilerine göre; gösterimdeki dördüncü hafta sonunu geride bırakan Thor: Love and Thunder (Thor: Aşk ve Gök Gürültüsü)  51 bin 196 seyirci tarafından izlenerek üst üste dördüncü hafta sonunda da zirvede yer aldı ve 1 milyon seyirci baremine (973 bin 536 ) yaklaştı.

Thor: Love and Thunder fragman - Video

ABD 29 - 31 Temmuz 2022 gişe rakamları

DC League of Super-Pets  23 milyon dolar
Nope  18.6 milyon dolar
Thor: Love and Thunder  13.2 milyon dolar
Minions: The Rise of Gru  11  milyon dolar
Top Gun: Maverick  8.4milyon dolar
Where the Crawdads Sing  7.6  milyon dolar
Elvis 5.7 milyon dolar
The Black Phone 2.5 milyon dolar
Jurassic World Dominion  2.2  milyon dolar
Vengeance 1.8 milyon dolar 

 

(Kaynaklar: Variety, IMDb,  Box Office Mojo, Box Office Türkiye)