26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 20.12.2022 13:03 | Son Güncelleme: 27.12.2022 10:54

Japon teknolojisi Avatar: Suyun Yolu filmini kaldıramadı

Merakla beklenen Avatar: Suyun Yolu filmi bir ülke hariç tüm dünyada gösterime girdi. Japon sinemaları Avatar'ın birçok teknik kullanılan 3D formatını kaldıramadı ve çöktü. Bununla birlikte ilk gösterim biletini alan tüm izleyicilere paraları iade edildi ve teknik aksaklıktan dolayı özür dilendi
Japon teknolojisi Avatar: Suyun Yolu filmini kaldıramadı

Walt Disney Co. şirketinin Avatar: Suyun Yolu filmi Japonya'daki bazı sinemalarda gösterim ekipmanlarını çökertti ve ülkedeki kritik açılış hafta sonunda teknik sorunlarla karşılaştı. James Cameron'ın devam filmini izlemeye giden seyirciler sosyal medyada aniden iptaller olduğunu ve personelin para iadesi yaparken teknik sorunlar nedeniyle özür dilediğini bildirdi. Bir sinema salonu filmi gösterebilmek için filmin kare hızını yarıya indirdi.

Hollywood tarihinin en pahalı yapımlarından biri olan ikinci Avatar filmi, çok fazla bilginin hızlı bir şekilde işlenmesini gerektiren yüksek kare hızlı 3D formatı da dahil olmak üzere en son görsel teknolojilerin çoğunu içeriyor. Film, Japonya'daki sinema endüstrisinin en güncel ekipmanlara geçişte yavaş kalmasının kurbanı olmuş gibi görünüyor.

Ülkedeki bir diğer sinema zinciri işletmecisi Tokyu Corp. ve filmin dağıtımcısı Disney konuyla ilgili yorum yapmadı. Lawson Inc. grubunun bir üyesi olan United Cinemas Co. ve Toho Co. da konuyla ilgili yorum yapmayı reddetti. Teknik sorunların asıl nedeni belirsizliğini koruyor, ancak Nagoya'daki bir sinema, belirtilen saniyede 48 kareden geleneksel sinematik 24 fps'ye inerek engelleri aştı. Fakat filmlerin yayınlanmasını engelleyen bu durum Disney'in bu yıl yüzde 45 düşen hisse fiyatını daha da aşağı çekebilir.