29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 03.04.2023 13:01 | Son Güncelleme: 03.04.2023 15:19

John Wick 4'ü tahtından etti: Dungeons & Dragons hakkında bilinmesi gerekenler

Popüler rol yapma oyununun bir uyarlaması olan Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves açılış hafta sonunda gişede ilk sıraya yerleşerek geçen hafta seri rekorunu kırdı ve zirvede açılan John Wick 4'ü tahtından etmiş oldu. İşte Dungeons & Dragons hakkında bilinmesi gerekenler
John Wick 4'ü tahtından etti: Dungeons & Dragons hakkında bilinmesi gerekenler

Popüler rol yapma oyununun bir uyarlaması olan Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves (Zindanlar ve Ejderhalar: Hırsızlar Arasındaki Onur), uluslararası gişede 60 pazardan 33 milyon dolar elde etti ve Amerika gişesinde açılışını zirvede gerçekleştirdi. Türkiye'de 7 Nisan'da vizyona girecek olan film hafta sonunda kazandığı 38.5 milyon dolar ile gişenin ilk sırasına yerleşen John Wick 4'ü de tahtından indirdi.Paramount ve eOne'ın filmi Kuzey Amerika'da da 38,5 milyon dolarla açılış yaptı ve küresel toplamı 71 milyon dolara ulaştı. Chris Pine, Michelle Rodriguez, Rege-Jean Page ve Hugh Grant gibi yıldız isimlerin rol aldığı, dünyanın en ünlü rol yapma oyunu Dungeons & Dragons'tan uyarlanan Dungeons and Dragons: Honor Among Thieves, olumlu eleştiriler aldı. Özellikle de Hollywood'un oyunları beyaz perdeye uyarlama konusundaki sicili düşünüldüğünde bu iyi bir başlangıç.Jonathan Goldstein ve John Francis Daley'nin yönettiği film en büyük başlangıcı 5 milyon dolarla Çin'de yaparken, onu 4,3 milyon dolarla İngiltere, 2,4 milyon dolarla Meksika, 2,4 milyon dolarla Avustralya ve 2 milyon dolarla Almanya izledi.Eleştiriler ve övgüler, büyüleyici bir hırsız ve bir grup beklenmedik maceracının kayıp bir kalıntıyı geri almak için giriştikleri destansı soygunu konu alan Dungeons & Dragons'ın lehine işleyecek gibi görünüyor. Ancak yanlış kişilerle ters düştüklerinde görevleri tehlikeli bir şekilde ters gidiyor.

Dungeons & Dragons nedir?

Dungeons & Dragons (Zindanlar ve Ejderhalar) halen Wizards of the Coast tarafından yayınlanmakta olan bir masaüstü rol yapma oyunudur. Orijinal Zindanlar ve Ejderhalar oyunu 1974 yılında Gary Gygax ve Dave Arneson tarafından o zamanlar Gygax'in firması Tactical Studies Rules (TSR) tarafından yayınlandı.

Masaüstü oyunlarından türetilen Dungeons & Dragons'ın basımı genelde modern rol yapma oyunlarını ve Devasa çok oyunculu çevrimiçi rol yapma oyunu (MMORPG) endüstrisinin başlangıcı olarak görülmektedir. Dungeons & Dragons dünyada en çok oynanan ve tanınan Masa Üstü Rol Yapma Oyunudur (MÜRYO). Başarısı sebebiyle, pek çok farklı oyun sistemine öncülük etmiş ve piyasadaki rekabete rağmen rol yapma oyunu endüstrisinde liderliğini sürdürmüştür.

D&D, son derece karmaşık ve sürükleyici bir oyundur ve oyuncularından tarihini, kurallarını ve mitolojisini öğrenmek uzun zaman alır. Bu kadar çok sayıda bilgi varken, D&D'ye yeni başlayan biri olarak Dungeons & Dragons filmi göz korkutucu görünebilir. Ancak film aslında yeni başlayanları düşünülerek yapıldı.

"Gördüğünüz her şeyin bir anlamı var"

Hırsızlar Arasındaki Onur genel bir fantezi dünyasında geçmiyor. Dünyayı dolaşan maceraları, önceden var olan Dungeons haritalarına dayanan belirlenmiş alanlarda yer alıyor. Goldstein, "Filmi yazarken haritaya başvurduk, gerçek bir tarihi olan gerçek bir yer hakkında bir filmmiş gibi davrandık" diyor. Star Wars'da olduğu gibi, Hırsızlar Arasında Onur'da da dil İngilizce değil. Bunun yerine, film boyunca gördüğünüz tüm senaryolar, kendi alfabesi olan ve iyi bilinen bir oyun içi Dungeons dili olan Thorass ile yazılmıştır. Goldstein "Her şey çok bilinçliydi, filmde gördüğünüz her şeyin bir anlamı var ve tercüme edilebilir" kelimelerini kullandı.

Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves fragmanı: