23 Nisan 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 28.03.2023 13:02 | Son Güncelleme: 28.03.2023 13:04

Joker 2'nin set tanıtımları başladı: Lady Gaga'nın Harley Quinn görünümü

11 Akademi Ödülü adaylığı ve Joaquin Phoenix'in performansıyla sinema tarihine geçen Joker'in devam filmi Joker: Folie à Deux'ten ilk set fotoğrafları geldi. Oscar ödüllü şarkıcı ve oyuncu Lady Gaga'nın Harley Quinn görünümü gündem oldu hatta Margot Robbie ile kıyaslandı
Joker 2'nin set tanıtımları başladı: Lady Gaga'nın Harley Quinn görünümü

Gişe rakamıyla Milyar Dolar Kulübü'ne giren ilk 18 yaş sınırlı film olarak sinema tarihine geçen Joker'in devam filminin çekimleri aralık ayından beri devam ediyor. Bugüne kadar tüm tanıtımları yönetmen Todd Phillips’in Instagram hesabından yapılan Joker: Folie à Deux bu kez set fotoğraflarıyla konuşuluyor. Devam filmi kararı her ne kadar Joaquin Phoenix'in hala konuşulan performası nedeniyle alınmış olsa da tanıtımlar bugüne kadar Harley Quinn karakterine hayat verecek Lady Gaga'ya odaklanıyor.

37 yaşındaki sanatçı set fotoğraflarında Harley Quinn'in çizgi romanlardaki tarzını anımsatan siyah beyaz karo desenli kıyafeti, kırmızı ceketi ve makyajıyla dikkat çekiyor.

Gaga, mahkemenin önünde minimal palyaço makyajı ile görülüyor. Elmas desenli korsesini siyah bir mini etekle tamamlayan Gaga, yine elmas desenli bir külotlu çorap ile merdivenlerden aşağı yürüyor. Sarı saçlarını geriye doğru tarayan Gaga’nın etrafını ise Free Joker pankartlı protestocular sarıyor.

Yine bir set görselinde Crazy in Love (Delice Aşık) manşetli bir gazete dikkat çekiyor. Gazetedeki haber, Joker'in yeni bir sevgili bulduğuna dikkat çekerken, Harley Quinn'in akıl hastanesinde çekilmiş bir fotoğrafı yer alıyor. 4 Ekim 2024’te izleyiciyle buluşacak film hakkında çok fazla ayrıntı olmasa da konusu ve formatı hakkında önemli ipuçları var.

Hollywood'daki varlığını daha da güçlendirmeyi amaçlayan Lady Gaga’nın oyunculuğu kadar filme şarkılarıyla da damga vuracağı konuşuluyor.

Filmi ismini veren; iki kişinin sanrılı bir durumu paylaştığı psikiyatrik sendrom Folie à Deux'ye yapılan atıf, Quinn’in yani Gaga'nın anlatıdaki yerini işaret ediyor. Hollywood Reporter'a göre Gaga, Batman ile ilgili anlatılarda Joker'in yardımcısı ve sevgilisi olarak düzenli yer alan eski Arkham Asylum psikiyatristi Quinn'in rolünü üstlenecek. Üstelik Hollywood Reporter'a göre; Joker 2, müzikal olacak.

Zazie Beetz, Catherine Keener, Brendan Gleeson, Harry Lawtey ve Jacob Lofland filmi kadrosunda yer alıyor.

Çizgi romanlarda Harley Quinn ve Joker, Quinn’in psikiyatrist olarak çalıştığı Arkham Asylum akıl hastanesinde tanışıyorlar. Kısa bir süre içinde Joker’e aşık olan Harley Quinn, oldukça çalkantılı bir ilişkiye başlıyor. Bu nedenle filmin büyük oranda Arkham Akıl Hastanesi'nin duvarları içinde geçeceği ve bir müzikal olacağı biliniyor.

Harley Quinn stiline yakından bakış

Suicide Squad filmiyle Harley Quinn ile özdeşleşen Margot Robbie karakteri için cafcaflı hatta eğlenceli bir stil tercih etmişti. Görünen o ki Gaga farklı bir yol izliyor.  Once Upon a Time in Hollywood ve A Single Man'in arkasındaki ödüllü kostüm tasarımcısı Arianne Phillips ile çalışan Gaga, Quinn için biraz daha solgun ve dağınık stil tercih etmişe benziyor. Moda eleştirmenleri Lady Gaga'nın tül kollu kırmızı saten blazer ceket, korse üst, deri mini etek ve şeffaf tayttan oluşan elmas baskılı (karakter imzası) görünümümü  merak uyandırıcı derecede kalitesiz bir alt ton olarak yorumladı.