25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 28.01.2023 15:54 | Son Güncelleme: 28.01.2023 16:10

Lady Gaga Joker setinden ilk fotoğrafı paylaştı

Oscar ödüllü şarkıcı ve oyuncu Lady Gaga, Joaquin Phoenix ile başrollerini paylaşacağı Joker: Folie à Deux'nün çekimlerinin başladığını duyurdu
Lady Gaga Joker setinden ilk fotoğrafı paylaştı

11 Akademi Ödülü adaylığı alan Joker'in devam filminin hazırlıkları başladı. Joker: Folie à Deux 4 Ekim 2024'te vizyona girecek olsa de sete çıktı. İlk fotoğraf ise Harley Quinn karakterini canlandıracak Lady Gaga'dan geldi.

Top Gun: Maverick için yaptığı Hold My Hand şarkısıyla daha önce bir kere kazandığı Oscar'a aday gösterilen 36 yaşındaki şarkıcı Instagram'dan bir demet çiçekle fotoğrafını paylaştı ve "Müziğin ve sinemanın büyüsü için çok minnettarım. Seni seviyorum ortak yazarım [BloodPop] Şimdi setteyim, küçük canavarlara büyük sevgiler!" notunu düştü.

Tanıtımlar sosyal medyadan devam ediyor

Lady Gaga'nın set paylaşımına rağmen film hakkında çok az şey biliniyor. Üstelik filmler ilgili tanıtımla şimdilik Instagram bazen de Twitter paylaşımlarıyla devam ediyor. Yönetmen Todd Phillips, ilk olarak 8 Haziran 2022'de Joker ile En İyi Erkek Oyuncu Oscarı’ alan Joaquin Phoenix'in senaryoyu okuduğu bir fotoğrafı Instagram'dan paylaştı ve devam filmin adının Folie á Deux (İkili Delilik) olacağını duyurdu.

51 yıl yaşındaki senaristin bir sonraki paylaşımı ise filmin 4 Ekim 2024 yılımnda vizyona gireceği oldu. Ancak asıl bomba bu Instagram ve Twitter gönderisinin Lady Gaga tarafından da paylaşılması oldu. Böylece son zamanlarda şarkıları kadar sinemadaki rolleri ile gündemde olan 36 yaşındaki sanatçının Harley Quinn karakterine hayat vereceği ortaya çıktı. Ancak House of Gucci (Gucci Ailesi-2021) ve A Star Is Born (Bir Yıldız Doğuyor-2018) filmlerindeki oyunculuğuyla müzik kadar sinemada da başarılı olduğunu kanıtlayan Gaga, son yıllarda Margot Robbie ile özdeşleşen Harley Quinn'den (The Suicide Squad/ Birds of Prey) farklı bir karaktere hayat verecek.

Folie à Deux atıfından ipucu

Filmin senaryosu sır gibi saklansa da Todd Phillips'in Instagram gönderisindeki senaryosunun kapağı Lady Gaga'nın canlandıracağı karaktere dair ipucu verdi. İki kişinin sanrılı bir durumu paylaştığı psikiyatrik sendrom Folie à Deux'ye yapılan atıf, Quinn’in yani Gaga'nın anlatıdaki yerini işaret ediyor. Hollywood Reporter'a göre Gaga, Batman ile ilgili anlatılarda Joker'in yardımcısı ve sevgilisi olarak düzenli yer alan eski Arkham Asylum psikiyatristi Quinn'in rolünü üstlenecek. Üstelik Hollywood Reporter'a göre; Joker 2, müzikal olacak.

Joker'in konusu

Başarısız bir komedyen olan Arthur Fleck'in hayatına odaklanan filmde, sürekli bir bağ kurma arayışında olan Arthur, yaşamını taktığı iki maskeyle geçirir. Gündüzleri, geçimini sağlamak için palyaço maskesini yüzüne takan Arthur, geceleri ise asla üzerinden silip atamayacağı bir maske takar. Maruz kaldığı zorbalıklar, onun gitgide topluma aykırı bir adam haline gelmesine neden olur. Yavaş yavaş psikolojik olarak tekinsiz sulara yelken açılan Arthur, bir süre sonra kendisini Gotham Şehri’nde suç ve kaosun içinde bulur. Arthur, zamanla kendi kimliğinden uzaklaşıp Joker karakterine bürünür.

Leaf Phoenix hakkında

Aktivist kimliğiyle bilinen Phoenix bir dizi insani yardım kuruluşuna destek vermesinin yanı sıra hayvan hakları savunuculuğu ve vegan kimliğiyle öne çıkıyor. Hayvan hakları hakkında farkındalık yaratmak için hayvan derisinden yapılmış kıyafetleri giymeyi reddediyor. Öyle ki filmlerinde deri kostümlerin sentetik malzemelerden yapılmasını istiyor.