15 Mayıs 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 03.04.2023 15:15 | Son Güncelleme: 03.04.2023 16:28

Lady Gaga, Joker Merdivenleri'nde görüntülendi

Başrolleri Joaquin Phoenix ve Lady Gaga'nın paylaşacağı Joker: Folie a Deux setinden görüntüler sızdı. Oscar ödüllü şarkıcı ve oyuncu ilk filmde ikonikleşen ve Joker Merdivenleri ismini alan 167. caddede, Couple of Swells'i söylerken yakalandı
Lady Gaga, Joker Merdivenleri'nde görüntülendi

Milyar dolar kulübü'ne giren ilk 18 yaş sınırlı film olarak sinema tarihine geçen Joker'in devamı Joker: Folie a Deux'ün çekimleri New York'ta sürüyor. Yönetmen Todd Phillips'in filmin ismini paylaşmasından sonra tanımları Harley Quinn karakterine hayat verecek Lady Gaga üzerinden devam eden Joker 2'nin yeni görüntüleri ilk filme damga vuran ve tartışmaların odağına oturan Bronx'ta Shakespeare ve Anderson caddelerini birbirine bağlayan merdivenlerden geldi. 

37 yaşındaki şarkıcı-oyuncu 2018'den beri Joker Merdiverleri olarak anılan yerde görüntülendi. Gaga'nın Easter Parade adlı klasik müzikalde, Judy Garland ve Fred Astaire tarafından söylenen Couple of Swells şarkısını söylediği duyuldu.

Sosyal medyaya sızan görüntülerde ayrıca Joaquin Phoenix'in de Gaga ile birlikte aynı yerde bulunduğu fotoğraflar yer aldı. Her ne kadar filmin hayranları için Joker Merdiverleri önemli olsa da, bilmeyenler ya da filmi izlemeyi planlayanlar için tartışmaları hatırlamakta fayda var... 

Joaquin Phoenix'in başrolünde yer aldığı ilk film izleyiciyle buluştuğu andan itibaren suç ve suçluyu övdüğü eleştirilerine maruz kaldı. İzlenme rekorları kıran hatta bir anti kahramanı sevilir hale getirmekle eleştirilen film ayrıca müziğiyle de çok konuşuldu.

Filmin en vurucu sahnelerinden birinde (Joker Merdivenleri) taciz suçundan hapiste olan Gary Glitter'a (75) ait Rock and Roll Part 2 şarkısının kullanılması tartışmaları alevlendirdi. Bir pedofili suçlusunun Joker sayesinde hatırı sayılır bir servet elde edecek olması filme karşı tepkileri çoğalttı.

Joker Merdivenleri hakkında 

New York'un Bronx ilçesinde Shakespeare ve Anderson caddelerini birbirine bağlayan merdivenler Phoenix’in canlandırdığı Arthur Fleck karakterinin Suçun Palyaço Prensi olmasını kutladığı yer olarak ünlendi. Karakterin değişimini temsil eden ve müziğiyle de izleyicide etki bırakan merdivenler şehrin yeni cazibe merkezlerinden biri haline geldi. Her gün yüzlerce kişi 'Joker pozu" verip bunları sosyal medya hesaplarında paylaştı. 2018'den bu yana sahnenin çekildiği yer Joker Merdivenleri olanak anılıyor.