26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 27.03.2023 10:33 | Son Güncelleme: 27.03.2023 12:10

Lionsgate: John Wick ile vedalaşmak istemiyoruz (Dikkat spoiler içerir)

Gişeye fırtına gibi giriş yapan John Wick 4'ün sonu, serisinin hayranlarını üzse de Lionsgate CEO'su Joe Drake, Keanu Reeves ile vedalaşmaya hazır olmadıklarını itiraf etti. Drake Canadalı oyuncunun Ballerina'de rol alacağını ancak çok daha fazlasını istediklerini söyledi
Lionsgate: John Wick ile vedalaşmak istemiyoruz (Dikkat spoiler içerir)

Keanu Reeves'in başrolünde yer aldığı John Wick 4 hem gişe performansıyla hem de sonuyla gündemde. Aksiyon-gerilim filmi ABD'de 73,5 milyon dolar, globalde ise 135 milyon dolarla; Lionsgate'in pandemi, 2023'ün en iyi 2. açılışı, serinin en iyi açılışı ve Keanu Reeves'in Matrix'ten sonraki en iyi gişe rekorlarını kırdı. IMDb'de 8.5,  Rotten Tomatoes'ta ise yüzde 95 ile tarihindeki en yüksek puanı alan filmin sonunda başrol oyuncusu Reeves'in (John Wick) ölmesi ise serinin hayranlarını üzdü. Kimileri serinin bittiğini kabul etse de bazıları Wick'in hala hayatta olduğu, mezarının temsili olarak yapıldığını savundu. 

Sinema eleştirmenlerine göre filmin sonu tartışmalı olsa da Lionsgate CEO'su Joe Drake, Keanu Reeves'i daha fazla John Wick filmi yapmak istediklerini söyleyerek gelecekteki projelere açık kapı bıraktı. Drake, Deadline'a "Bu filmle Keanu'ya veda etmeye hazır değiliz. Bunun alternatifi olacak. Yapabileceğimiz birçok farklı şey var. Bu filmi geçen hafta beş kez izledim. Seyircinin onu nasıl etkilediğini görebiliyorum" diye konuştu.

Keanu Reeves, bu ayın başında Teksas, Austin'deki SXSW'de Ana de Armas'ın oynadığı John Wick'in devam filmi (spin-off) Ballerina için bir rolü olduğunu doğruladı ancak Drake bunun daha da fazla devam filmine yol açacağını umuyor. Ballerina'nın 2024'te vizyona girmesi planlanıyor. Drake, filmi pazarlamak için farklı bir yaklaşım benimsediklerini ekleyerek, "John Wick bir süper kahraman değil. O, bu serinin başında sevdiği tek şeyi kaybetmiş bir adamdı. Bundan sonra yaptığı her şey, eylemlerini motive etti. John Wick barış arayan bir adam ve onun huzuru bulma şansı var" dedi.

Spoiler nedir?

Bir eserin konusu veya detayları hakkında bilgi veren; eser okunmadan, dinlenmeden veya izlenmeden önce öğrenilmesi durumunda alıcının eser ile ilgili düşüncelerini veya alacağı hazzı etkileyebilecek açıklama veya ipucudur.

John Wick 4 fragmanı