27 Nisan 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 28.10.2022 16:11 | Son Güncelleme: 28.10.2022 16:35

Quentin Tarantino mükemmel bulduğu filmleri açıkladı

Ödüllü senarist, yönetmen ve oyuncu Quentin Tarantino katıldığı programda kendisine göre en iyi filmleri açıkladı. Tarantino konuşmasında mükemmelliğin göreceli olduğuna ve pek fazla güzel film olmadığına değindi
Quentin Tarantino mükemmel bulduğu filmleri açıkladı

Ünlü yönetmen Quentin Tarantino yeni çıkan kitabı Cinema Speculation'ın tanıtımı için Jimmy Kimmel Live'ın perşembe günkü bölümüne katıldı. Anılar, Hollywood tarihi ve biraz da film teorisi olarak tanımladığı kitabında Tarantino, çok az sayıda mükemmel film olduğunu ancak Teksas Katliamı'nın bunlardan biri olduğunu yazıyor. Tobe Hooper'ın yönettiği film 1974'te gösterime girdiğinden bu yana kült hale geldi.

“Pek fazla mükemmel film yok”

Sunucu Jimmy Kimmel'in başka hangi filmleri mükemmel bulduğu sorusuna Tarantino  "Pek fazla yok ve bu sadece sinema sanatının zorluğundan yakınmak anlamına geliyor" dedi. Yönetmen "Mükemmel filmler dediğinizde herhangi bir kişinin estetiğinden bahsediyorsunuz ama tüm estetikleri hesaba katmaya çalışsanız bile mükemmel filmler tüm estetikleri bir dereceye kadar aşıyor. Size göre olmayabilir ama onu aşağı çekmek için söyleyebileceğiniz hiçbir şey yok" ifadelerini kullandı.

Oscar ödüllü senarist, kendi mükemmel algısına girdiğine inandığı filmleri şöyle sıraladı:

1-Jaws (1975)

2-The Exorcist (1973)

3-Annie Hall (1977)

4-Quentin Tarantino (1974)

5-Back to the Future (1985)

6- Texas Chainsaw Massacre (1974)

Tarantino ayrıca Sam Peckinpah'ın 1969 yapımı western filmi The Wild Bunch'ı da olası bir rakip olarak gösterdi ancak daha sonra bu önerisini geri aldı. Tarantino ayrıca "The Wild Bunch'ın buna uyduğunu söyleyebilirim, o mükemmel bir film bile değil. Kusurları ihtişamının bir parçası bu yüzden The Wild Bunch'ı çıkarayım. Asıl mesele de bu zaten. Bu kadar tartışılmaz bir şey" dedi.

Kanye West açıklaması

Röportajın başka bir yerinde Tarantino, Kanye West'in Django Unchained fikrini kendisinden çaldığı yönündeki iddialarını reddetti. Ancak yönetmen, West'in 2005 yılında hit olan şarkısı Gold Digger için köle temalı çok komik bir müzik videosu fikriyle kendisine yaklaştığını kabul etti.