24 Nisan 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 05.05.2022 11:47 | Son Güncelleme: 05.05.2022 20:18

Tom Cruise, Top Gun: Maverick kırmızı halısına kendi kullandığı helikopterle indi

59 yaşındaki Hollywood yıldızı Tom Cruise, başrolünde oynadığı Top Gun: Maverick filminin San Diego'daki dünya prömiyerine kendi kullandığı N547SA Airbus helikopterle geldi
Tom Cruise, Top Gun: Maverick kırmızı halısına kendi kullandığı helikopterle indi

Top Gun (1986) filminin devamı Top Gun: Maverick'in dünya prömiyeri dün San Diego'da gerçekleşti. Paramount şirketinin artık kullanılmayan uçak gemisi USS Midway'de gerçeleşen sıradışı gösterime Tom Cruise damga vurdu. 59 yaşındaki oyuncu kendi kullandığı N547SA Airbus helikopterle gemiye iniş yaptı.

Uber ile gelseydim basit olurdu

Lisanslı bir pilot olan ve aksiyon dolu filmlerinde dublör kullanmayan Tom Cruise, siyah bir smokin ve gri bir kravat tercih etti. Gümüş çerçeveli siyah Ray-Ban Aviator güneş gözlüklerini sallayarak kırmızı halıda poz veren Cruise törene Uber'le gelmesinin çok basit olacağını söyleyerek hayranlarıyla şakalaştı.

Top Gun: Maverick'in konusu

1986 yapımı Top Gun'ın devam hikâyesi olan Top Gun: Maverick, usta pilot Maverick'in bu kez eğitmen olarak hava kuvvetlerine geri dönüşü sonrası gelişen olayları anlatıyor.

Donanmanın en iyi pilotlarından biri olan Pete Maverick Mitchell, 30 yıllık hizmetten sonra ait olduğu yerde, cesur bir test pilotu olarak sınırları zorlar ve kendisini yere bağlayacak olan terfiden kaçar. Kendisini Top Gun mezunlarından oluşan bir müfrezeyi o güne kadar hiçbir pilotun görmediği özel bir görev için eğitirken bulur.

Belirsiz bir gelecekle ve geçmişinden gelen anılarla karşı karşıya kalan Maverick, en büyük korkularıyla yüzleşmek ve büyük bir fedakarlık yapmasını gerektiren bir göreve gitmek zorunda kalır.

Top Gun: Maverick oyuncu kadrosu

Jim Cash ve Ehren Kruger tarafından yazılan, Joseph Kosinski tarafından yönetilen filmin oyuncu kadrosunda Tom Cruise'un yanı sıra Miles Teller, Jennifer Connelly, Jon Hamm, Glen Powell, Lewis Pullman ve Ed Harris  yer alıyor.