24 Nisan 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 28.03.2022 20:00 | Son Güncelleme: 28.03.2022 20:06

Türkiye'de Bergen, ABD'de Kayıp Şehir zirvede

Bergen vizyona girdiği 4. hafta sonunda da gişenin lideri oldu. ABD'de ise Kayıp Şehir (The Lost City), 3 haftadır zirvede olan The Batman'i tahtından etti
Türkiye'de Bergen, ABD'de Kayıp Şehir zirvede

25-27 Mart 2022 hafta sonu boyunca vizyonda olan tüm filmlerin seyirci sayıları belli oldu. Vizyondaki dördüncü hafta sonunu geride bırakan Mehmet Binay ve Caner Alper imzalı biyografi filmi Bergen halen gişenin zirvesinde yer aldı. Hafta sonunda 376 bin 916 seyirci tarafından izlenen Bergen'in 4 haftada ulaştığı ulaştığı toplam seyirci saysı ise 4 milyon 868 bini geçti. 

Box Office verilerine göre; geçen hafta olduğu gibi, birinci sıradaki Bergen'i Pixar animasyonu Kırmızı, The Batman ve Adanış: Kutsal Kavga takip ediyor. Kırmızı bu hafta 56 bin 258 kişi tarafından izlenirken, Matt Reeves imzalı The Batman 60 bin 596 kişi tarafından izlendi.

Ancak Robert Pattinson'lı The Batman, toplamda bir milyon seyirci sınırına oldukça yaklaşmış durumda. Vizyondaki dördüncü hafta sonunu geride bırakan filmin toplam seyirci sayısı 984 bin 858 kişiye ulaştı. Adanış: Kutsal Kavga ise bu hata 44 bin 495 kişi tarafından izlenerek dördüncü sıradaki yerini korudu. Gişe listesini beşinci sırasında baktığımızda vizyona yeni giren, Sandra Bullock ve Channing Tatum'lu aksiyon komedisi Kayıp Şehir'i görüyoruz. Film 26 bin 385 kişiyle açılış yaptı.

31 milyon dolar ile açılış yaptı

ABD'de ise Aaron Nee ve Adam Nee tarafından yönetilen aksiyon komedisi Kayıp Şehir (The Lost City), 3 haftadır bir numarada olan The Batman'i tahtından etti. Başrollerini Sandra Bullock ve Channing Tatum'un üstlendiği, ayrıca Daniel Radcliffe ve Brad Pitt'in rol aldığı Kayıp Şehir, ilk hafta sonunda 31 milyon dolar gişe hasılatıyla açılış yaptı. Film izleyecilerden ve eleştirilerden karışık yorumlar aldı.

Matt Reeves imzalı, Robert Pattinson'lı The Batman ise vizyondaki dördüncü hafta sonunda 20.5 milyon dolar kazandı. ABD'deki toplam hasılatı 332 milyon dolara ulaşan film, dünya çapında ise 672 milyon 851 dolar kazandı. Bu hafta ABD gişesinin üçüncü sırasında, RRR (Rise Roar Revolt) adlı aksiyon filmi bulunuyor. S.S. Rajamouli tarafından yönetilen Hindistan yapımı film, ilk hafta sonunda 9.5 milyon dolar gişe hasılatı elde etti.

Tom Holland ve Mark Wahlberg'li video oyunu uyarlaması Uncharted vizyondaki altıncı haftasında halen gişe listesinin ilk beşindeki yerini koruyor. Film geçtiğimiz hafta sonunda yalnızca 5 milyon dolar kazanmış olsa da toplam hasılatı 133. 6 milyon dolara ulaştı.

ABD gişesinin ilk beşini tamamlayan film ise, geçen hafta sürpriz bir şekilde ikinci sırada yer alan anime filmi "Gekijouban Jujutsu Kaisen 0" oluyor. Filmin ikinci hafta sonundan elde ettiği gişe hasılatı 4.6 milyon dolar.