"Yüzüklerin Efendisi" serisinin yönetmeni Peter Jackson, geçen hafta sunucu Stephen Colbert ve oğlunun yeni bir "Yüzüklerin Efendisi" filmi üzerinde çalıştığını duyurdu. Jackson, "Shadows of the Past" isimli projenin senaryosunu Colbert'in kaleme alacağını söylerken filmin Jackson'ın yönettiği "Yüzük Kardeşliği"ne dahil olmayan hikayeleri merkezine alacağı doğrulandı.
Filmin serinin ilk romanının üçüncü ve sekizinci bölümlerindeki hikayeyi ekrana taşıması bekleniyor. Öte yandan Sam, Merry ve Pippin'in maceralarının adımlarını takip etmek için yeni bir arayışa girecekleri ve Sam'in kızı Elanor'un Yüzük Savaşı'nın başlamadan neredeyse kaybedilme noktasına gelişini araştıracağı da söyleniyor.
Ancak üçüncü ve sekizinci bölümlerin merkeze gelmesi halinde seyircinin Tom Bombadil'i de ekranda görme fırsatı doğabiliyor. The Guardian için konuyu irdeleyen Ben Child, The Lord of the Rings: The Rings of Power uyarlamasında seyirci karşısına ilk kez çıkan karakterin Colbert'in filminde yer alabileceğine dikkat çekiyor. Ancak Bombadil'in hikayede nasıl konumlandırılabileceği sorusu cevapsız kalıyor.
Deadline'ın haberine göre, kitabın sekizinci bölümü Fogs on the Barrow-downs'ın ana odak noktası olması muhtemel. Bu noktada Bombadil'in ekranda görünme olasılığı da artıyor. Görevinin de orijinal kitapta yaptığı gibi bir grup hobbiti kurtarmak olabileceği, bu şekilde beyazperdeye dahil edileceği düşünülüyor. Child, Jackson'ın Bombadil'e hiçbir zaman yer vermediğini hatırlatarak Hollywood'un seriye "para kazanmak için döndüğünü" söylüyor.
Filmin senaryosunda Colbert'in yanı sıra oğlu, senarist Peter McGee de çalışıyor.
Andy Serkis'in yönetmen koltuğunda oturduğu The Hunt for Gollum ise 17 Aralık 2027'de vizyonda olacak.
Kaynak: Gazete Oksijen

