19 Nisan 2024, Cuma
Haber Giriş: 07.03.2023 11:41 | Son Güncelleme: 07.03.2023 13:30

7-0'lık malubiyet sonrası ten Hag: Kadro dışı bırakır, 21 yaş altıyla çalıştırırım

İngiltere Premier Lig'de Liverpool'a 7-0'lık skorla mağlup olan Manchester United'ın teknik direktörü yenilgi sonrasında takımı tehdit etti. Hag, böyle bir durum tekrar yaşanırsa takımın kadro dışı bırakılacağını ve 21 yaş altı takımıyla antrenmanlara çıkarılacağını söyledi
7-0'lık malubiyet sonrası ten Hag: Kadro dışı bırakır, 21 yaş altıyla çalıştırırım

Şubat ayının son haftası İngiltere Lig Kupası Finali'nde Newcastle United'ı 2-0 mağlup ederek 6 yıl sonra kupa kazanan Manchester United'da mutlu günler çabuk sona erdi. Liverpool, kupa sarhoşu Kırmızı Şeytanlar'ı kendi sahasında 7-0'lık mağlup etti. Adeta bir hezimetle sahadan ayrılan Manchester teknik direktörü Erik ten Hag, futbolcularına çok ciddi uyarıda bulundu. 

Teknik direktörün bu kadar sinirlenmesinin asıl nedeni ise Manchester United'ın 92 yıl sonra ilk kez ligde 7-0'lık skorla mağlup olmasıydı. Kırmızı Şeytanlar olarak bilinen Manchester son olarak Aralık 1931'te Wolves'a 7-0 yenildi. 5 maçlık yenilmezlik serisini sürdüren Liverpool, puanını 42'ye çıkardı. 4 maç sonra kaybeden ManU ise 49 puanda kaldı. 

Ten Hag'dan futbolculara sert çıkış

Ağır yenilginin ardından takımını hemen ertesi gün antrenman tesislerinde toplayan Erik ten Hag, futbolcularına sert çıktı. Hollandalı çalıştırıcının çok sinirli olduğu belirtilirken oyuncularına takım otobüsü ile Old Trafford'a geri döndükleri ve taraftarın karşısına çıkmadıkları için şanslı olduklarını söyledi.

"Kadro dışı bırakırım"

Hollandalı teknik adam, ayrıca böyle bir performansın tekrarlanması durumunda telafisi olmayacağı ve kadro dışı bırakılarak 21 yaş altı takımıyla antrenmanlara çıkacakları konusunda oyuncularına uyarılarda bulundu.

Teknik direktörlerin açıklamaları

Erig ten Hag: Aldıkları sonucun kabul edilemez olduğunu belirten Hag, "Maç kaybedilir ama bu şekilde değil! Manchester United bu değil, bu olmamalı. İkinci yarıda hiç profesyonel birşey göremedim. Bu kabul edilemez, bunun hakkında konuşmamız gerekiyor. Sahada kafasını kaybetmiş 11 kişi gördüm. Manchester United bu değil" dedi.

7-0'lık yenilginin ardından hedef gösterilen başka bir isim de Beşiktaş'ın eski futbolcusu Wout Weghorst oldu.

İngiliz gazetesi The Sun, Weghorst için "Manchetser United, Liverpool karşısında darmadağın ve affedilemezdi ama Weghorst, Ronaldo'dan sonra asla bir çözüm değil" ifadelerini kullandı.

"Büyük hayal kırıklığına uğradım"

Takım olarak son haftalarda dirençli görüntüleri olduğunu ancak bu maçta gördükleri nedeniyle sinirli olduğunu söyleyen Hollandalı hoca "İyi bir ilk yarı oynadığımızı söyleyebilirim. İlk yarı bitmeden hemen önce organizasyon hatası yaptık. Standardımız bu değildi, takım olarak mücadele edemedik. Kesinlikle çok kızgınım ve şaşırdım. Çünkü son haftalarda bu takım dirençli bir oyun gösterdi, kazanma tavrı her zaman vardı. İkinci yarıda bundan eser göremedim" açıklamasını yaptı. Geçmişte geri döndükleri maçlar olduğunu ancak bu karşılaşmada başaramadıklarını aktaran Hollandalı hoca, "Gerçtekten büyük hayal kırıklığına uğradım. Bunu güçlü bir şekilde ele alıp düzeleceğiz" diyerek açıklamalarını tamamladı.

Jürgen Klopp: Teknik adam maç sonu açıklamasında galibiyeti çılgın şeklinde niteleyerek, "Söyleyecek bir söz yok. Çok çılgın bir sonuç, en iyi oyunumuzu oynadık. Maçın başından sonuna kadar yüksek formu olan bir takıma karşı kusursuz bir performans gösterdik. İkinci yarıya çok iyi başladık ve bitişi de aynı şekildeydi. Futbol bu ve futbolda her türlü sonuç var" dedi.

"Alınacak daha çok puan var"

Sezonun bu zamanki bölümüne kadar çok puan kaybettiklerini, bundan sonra ise her maçı kazanarak gitmek istediklerini belirten Alman hoca, "United süper bir sezon geçiriyordu, biz ise geçirdiğimiz sezondan memnun değiliz. Alınacak daha çok puan var, biz de bunun olmasını istiyoruz" sözlerini kullandı.

Şampiyonlar Ligi'nde günün maçları (7 Mart)

  • UEFA Şampiyonlar Ligi'nde heyecan kaldığı yerden devam ediyor. Son 16 turu rövanş müsabakasında Chelsea ile Dortmund, Benfica ile de Club Brugge kozlarını paylaşacak.