29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 17.09.2023 15:15 | Son Güncelleme: 17.09.2023 17:19

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz'un görevine son verildi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Türkiye A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz'un sözleşmesini feshetti
A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz'un görevine son verildi

TFF, Türkiye A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz ile yolları ayırmaya karar verdi. Kuntz'un yerine gelebilecek teknik adamlar arasında Abdullah Avcı, Fatih Terim gibi isimler yer alırken gündemde olan bir diğer isim ise 2021-2022 ve 2022-2023 sezonlarında Adana Demirspor'u çalıştıran teknik direktör Vincenzo Montella

Kuntz, A Milli Takım ile çıktığı 20 karşılaşmada toplamda 12 galibiyet, 3 beraberlik ve 5 mağlubiyet aldı

Çalhanoğlu-Kuntz gerginliği

Haziran ayında 3-2 kazanılan Letonya maçı sonrası "Mutlu değilim. Böyle maçları daha kolay kazanabilmeliyiz. Adamlar 10 kişiyken son dakikada kazanıyoruz. Daha akıllı oynamamız gerekiyor" diyen A Milli Futbol Takımı Kaptanı Hakan Çalhanoğlu, son Ermenistan beraberliğinin ardından da eleştirel bir açıklama yaptı. Hakan, "Daha iyi olmamız gerekiyor. Çok basit hatalar yaptık. Moralim bozuluyor. Ermenistan'ı evde yenemiyorsan, bazı şeyleri düzeltmek gerek" diyerek Milli Takım teknik heyetinin kadro tercihini eleştirmişti.

Stefan Kuntz, Japonya mağlubiyetinin ardından başta Hakan Çalhanoğlu olmak üzere milli oyunculara göndermeler yaparak, "Benim sorumluluk alanım kesinlikle oyuncular. Ben oyuncularımdan bazı şeyleri bekleyebilirim. Fakat oyuncularımın da A Milli forma için yüzde 100'lerını verecek seviyeye kendilerini getirmeleri gerekiyor. Gerçekten en çok canımı acıtan konu, eğer oyuncular kendileri için yüzde 100'ünü vermeye razı değillerse en çok canımı o acıtıyor. Sahanın ortasında cevap verilir, röportajlarda değil" ifadelerini kullanmıştı.

Kuntz'un Japonya yenilgisi sonrası oyuncular hakkında yaptığı açıklamaları yorumlayan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ise "Hocamız açıklamalarıyla maalesef kendi bacağına ateş etti. Çok üzücü bir durum" diye konuşmuştu.