05 Aralık 2025, Cuma
Haber Giriş: 06.09.2025 09:26 | Son Güncelleme: 06.09.2025 09:26

ABD Açık tek erkekler finalinde Alcaraz'ın rakibi Sinner oldu

ABD Açık'ta Kanadalı Felix Auger-Aliassime'yi 3-1 yenen İtalyan Jannik Sinner, finale çıktı. Sinner, finalde yarın İspanyol Carlos Alcaraz ile karşı karşıya gelecek
ABD Açık tek erkekler finalinde Alcaraz'ın rakibi Sinner oldu
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

Sezonun son grand slam tenis turnuvası ABD Açık turnuvasının tek erkekler yarı finalinde, son şampiyon ve 1 numaralı seribaşı Sinner, 25 numaralı seribaşı Auger-Aliassime ile karşılaştı.

3 saat 21 dakika süren mücadelede rakibini 6-1, 3-6, 6-3 ve 6-4'lük setlerle 3-1 mağlup eden Sinner, grand slam turnuvalarında üst üste 5, toplamda 6. kez finale yükselme başarısını gösterdi.

Kariyerinin 300. galibiyetinin elde eden Sinner, finalde yarın İspanyol Carlos Alcaraz (2) ile karşılaşacak.

İki tenisçi bu yıl Fransa Açık ve Wimbledon'ın ardından üçüncü kez finalde kozlarını paylaşacak.

Alcaraz set vermeden finale çıkan ilk sporcu

Fransa Açık'ta Alcaraz, 2-0 geriden gelerek şampiyonluk kupasını kaldırmış, Wimbledon'da ise Sinner, rakibini 3-1 mağlup etmişti.

Alcaraz, 2015'ten bu yana turnuvada set vermeden finale çıkan ilk sporcu oldu. İspanyol raket, 22 yaş 111 günle Rafael Nadal ve Bjorn Borg'ün ardından 7 grand slam finaline ulaşan en genç sporcu unvanını elde etti.

Kaynak: AA