06 Mayıs 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 04.08.2023 12:52 | Son Güncelleme: 04.08.2023 17:13

ABD'de Messi etkisi: İlk deplasman maçının biletleri 10 dakika tükendi

Lionel Messi'nin MLS ekibi Inter Miami ile çıkacağı ilk deplesman maçının biletleri satışı çıktıktan 10 dakika sonra tükendi. Son 16'ya kalmak için mücadele edecek Dallas yönetimi, kulüp rekoru kırıldığını duyurdu
ABD'de Messi etkisi: İlk deplasman maçının biletleri 10 dakika tükendi

Inter Miami formasıyla 3 maçta 5 gol ve 1 asistlik performans gösteren Messi, pazar günü Frisco'daki Toyota Stadyumu'nda ilk deplasman maçına çıkacak. Inter Miami ile Dallas'ın, CONCACAF (Kuzey, Orta Amerika ve Karayipler Futbol Konfederasyonu) tarafından düzenlenen 2023 Ligler Kupası'nda son 16 turu için kozlarını paylaşaçağı karşılaşmanın biletleri 10 dakika tükendi.

Biletler 299-600 dolara alıcı buldu

20 bin kişilik stadyumlarının maç günü tamamen dolu olacağını söyleyen Dallas yönetimi, kulüp tarihinin en hızlı bilet satışına imza attıklarını duyurdu. Tarihe geçen rekor Messi'nin MLS'te (Major Leage Soccer) yarattığı ve yaratacağı etkinin net örneği olarak kabul edildi. FC Dallas'ın ortaklarından Dan Hunt, salı günü Bloomberg News'e verdiği röportajda, her iki takımın da 16. Tura yükselmesi halinde "birkaç dakika içinde tüm biletler tükenir" diyerek rekor kıracaklarını tahmin etmişti.

Transfer haberi bile yetmişti

PSG'den ayırdıktan sonra kariyerine ABD'de devam etme kararı alan Arjantinli futbolcu Lionel Messi'nin transfer haberi sonrası Inter Miami'nin maç bilet fiyatları fırladı. Inter Miami'nin 21 Temmuz'da Cruz Azul'la karşılaşacağı maçın bilet fiyatı, transfer açıklanmadan önce 29 dolarken 24 saat içinde 329 dolara yükseldi. Karaborsa bilet satışı yapılan bir internet sitesinde ise bir bilet 17 bin 832 dolara alıcı buldu. Kombine bilet başvuruları da bir önceki sezona göre 10 kat arttı.