02 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 21.04.2023 16:41 | Son Güncelleme: 21.04.2023 16:48

Al Nassr: Cristiano Ronaldo müstehcen bir hareket yapmadı

Cristiano Ronaldo'nun Al Hilal taraftarlarına yönelik yaptığı hareketler ülkede tartışma yarattı, oyuncunun sınır dışı edilmesi istendi. Yaşananların ardından ise Al Nassr'dan açıklama geldi
Al Nassr: Cristiano Ronaldo müstehcen bir hareket yapmadı

Suudi Arabistan Ligi'nde Al Nassr forması giyen Cristiano Ronaldo, bu kez performansıyla değil, tribünlere yaptığı hareketle olay yarattı.  Al Nassr'ın Al Hilal'e 2-0 kaybettiği maçın ardından rakip takım taraftarları Lionel Messi'ye yönelik tezahüratlarda bulundu. Bu tezahüratlar, 38 yaşındaki Ronaldo'yu fazlasıyla sinirlendirdi. Yıllık 200 milyon euro kazanan Cristiano Ronaldo, taraftarların Messi tezahüratlarına elini kasıklarına götürerek karşılık verdi. Portekizli yıldızın bu hareketi, Suudi Arabistan'da geniş bir kesimi fazlasıyla öfkelendirdi.

Sınır dışı edilmesi için kampanya

Ronaldo'nun yaptığı hareketinin müstehcen bir davranış olduğunu savunan Suudi futbolseverler, sosyal medya üzerinden yıldız futbolcunun sınır dışı edilmesi için kampanya başlattıb Suudi avukat Nouf bin Ahmed ise Cristiano Ronaldo hakkında suç duyurusunda bulundu. 

"Tutuklanmayı gerektirir"

Portekizli futbolcunun hareketinin uygunsuz olduğunu belirten Nouf bin Ahmed, "Al Hilal seyircisi Cristiano'yu kışkırtsa da onlara nasıl cevap vereceğini bilmiyordu. Cristiano'nun davranışı bir suçtur. Bir yabancı tarafından işlenmesi halinde tutuklanma ve sınır dışı edilme için gerekli suçlardan biri olan alenen uygunsuz bir eylem. Bu konuda Kamu Bakanlığı'na bir dilekçe sunacağız" dedi.

"Kasık bölgesinde ağrı vardı"

Yaşanan gerginlik sonrasında Al Nassr'dan Cristiano Ronaldo için açıklama geldi. Suudi Arabistan ekibinin bildirisinde, "Cristiano Ronaldo müstehcen bir hareket yapmadı. Sadece kasık bölgesinde ağrı vardı" ifadeleri yer aldı.