29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 29.04.2023 17:19 | Son Güncelleme: 29.04.2023 17:36

Ali Koç: Başkan bulun seçime gidelim

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç sarı lacivertli kulübün gündemine dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bazı isimlerin başkan adayı aradığını belirten Koç, "Başkan bulun seçime gidelim" şeklinde konuştu
Ali Koç: Başkan bulun seçime gidelim

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, şampiyonluk için sonuna kadar mücadele edeceklerini söyledi. Kalamış'taki Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde devam eden Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu toplantısında açıklamada bulunan Başkan Koç, sarı-laciverti camianın mücadele ettiği her branşta tepeye oynadığını vurguladı.

Rakiplerin değiştiğini ama Fenerbahçe'nin hep zirve yarışında bulunduğunu dile getiren Koç, "Bu akşam belki kazanırız rakibimiz kaybeder ve puan farkı 3'e düşer ama tam tersi de olabilir. Sonuç ne olursa olsun şampiyonluk için sonuna kadar mücadele edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Garip bir sezon yaşadıklarını ve umutlarının kırıldığını aktaran Koç, bir üyenin olumsuz eleştirilerine ise "Bir başkan bulun, bulduğunuz an genel kurula gidelim. Hemen hazırız gitmeye. Bulana kadar lütfen altımızı oymayın ama bulduğunuz an ben er meydanına gelirim" şeklinde yanıt verdi.

Hodri meydan çağrısı

Galatasaray ve Erden Timur'a göndermede bulunan Koç Fenerbahçe için başkan adayı arandığını iddia ederek hodri meydan çağrısı yaptı. "Bu kulübü hiç kimse bitiremez. Terör örgütleri de bitiremez, başka hiç kimse de bitiremez. İçiniz rahat olsun. Biz bu işin (Fenerbahçe otobüsüne yapılan silahlı saldırı) dibine ineceğiz" şeklinde konuşan Koç sözlerini şöyle sürdürdü:

"Özel bir teşekkürü Aziz Yıldırım'a yapmak istiyorum. Onun başkanlığı döneminde basketbolda çıtayı yükselttik. Biz de onu devam ettirdik. Bu nedenle Aziz Yıldırım'a özel bir parantez açmak istedim"

"Çalınan puanların yanında çalınmaya çalışılan puanlar bizi ziyadesiyle endişelendirdi" diyen Koç, hafızalardan silinmeyen iki maç olduğunu söyledi, şu sözleri kaydetti: "Birisi 'ofsaytımsı' maçı (Sivasspor - Galatasaray), diğer Adana Demirspor ile oynadığımız maç. Bir maçta bir sürü tartışmalı pozisyon var"

"TFF'ye gidip, 'Sayın başkan, biz iyi niyetten şüphelenmeye başladık. Fenerbahçe'yi şampiyon yapmayın diye bir talimat mı aldınız?' dedik" şeklinde konuşan Koç, "Biz her branşın federasyonlarıyla görüşüyoruz. Malum kulübün başkanına sesleniyorum; biz randevu alarak gittik, siz randevu almadan, eski bürokrat olan içerideki köstebeğinizle konuşarak gittiniz. Biz gittik diye siz de gittiyseniz yazık. Oradaki köstebek sabahtan akşama kadar çalışıyor. Biz onları futbolu yönetmeleri için seçtik, bir kulübün menfaatlarini korusun diye seçmedik. TFF oradaki köstebeğe dikkat etsin" dedi.

Er meydanına gelmiyorsunuz

Koç konuşmasının devamında "Bugün TFF, 'Ne var kardeşim elinde belge, çıkar' diyebilse ve arkasında durabilse. 'Elimizde belge var' diyorsunuz, geçmişte de gördük bu filmi. Açıklayın ya ne varsa. Er meydanına çağırınca gelmiyorsunuz. Ne varsa açıklayın kardeşim" dedi ve Beşiktaş'ın yaptığı son açıklamaya sözü getirerek şunları söyledi:

"Beşiktaş dün bir açıklama yaptı, 'pusu kültürü' diyorlar açıklamada. Bizimle ilgili de bir kısım var ama orayı tam anlayamadım. Gidin bir okuyun, kaleme alan kişi o kadar güzel özetlemiş ki mevcut durumu. 'Türk futboluna pusu kültürünü getirenlere geçit yok' başlığı bu"

Sözü Erten Timur'a getiren Koç, "Erden Timur, 'ligi bitirtmeyiz' dediği zaman, 'Covid-19 bile engelleyemedi' demiştim. Aslında şunu söylemem gerekiyordu herhalde. 'Ligi bitirtmemek, gayrimenkul projelerini bitirmemeye benzemez.' Sonradan öğrendik, bunu söylemek gerekiyordu herhalde" şeklinde konuştu.

Başkan aradığınızı biliyorum

"Ne olur bir başkan bulun" çağrısında bulunan Koç sözlerini şöyle noktaladı:

"Ne olur bir başkan bulun, bulduğunuz an genel kurula gidelim. Bulduğunuz an hazırız gitmeye. Kapı kapı dolaşıp başkan aradığınızı biliyorum."

Kaynak: AA