27 Temmuz 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 08.06.2024 23:05 | Son Güncelleme: 09.06.2024 02:44

Ali Koç ile Aziz Yıldırım canlı yayında karşı karşıya geldi: Keşke daha sık görüşebilseydik

Fenerbahçe'de başkanlık için yarışan Ali Koç ile Aziz Yıldırım canlı yayında karşı karşıya geldi. İkili, yayın sonunda el sıkışarak stüdyodan ayrıldı. İşte iki başkan adayının açıklamalarından satırbaşları...
Ali Koç ile Aziz Yıldırım canlı yayında karşı karşıya geldi: Keşke daha sık görüşebilseydik

Fenerbahçe olağan genel kurulunda oy kullanma işlemine saatler kala başkan adayları Ali Koç ve Aziz Yıldırım canlı yayında karşı karşıya geldi. Yıldırım, divan başkanlığı seçiminde usulsüzlük iddiasıyla genel kurulun yapıldığı Ülker Stadı'nı terk etmişti. Sarı-lacivertli kulübün mevcut başkanı Koç, "Konuşmanızı yapamadınız. Bu çağrı tarihte son kez olacak. İstediğiniz yerde akşam buluşalım, söyleyemediklerinizi söyleyin. Ben söyleyemediklerimi yüzünüze bakıp söylemek istiyorum. Söz konusu Fenerbahçe'nin menfaatlerinde birleşmeyse affedilmeyecek hiçbir şey yoktur. Bu camia birbiriyle uğraşmaktan yoruldu, hep rakipler sevindi. Sen ben değil Fenerbahçe için birleşme zamanı" demiş, Yıldırım da bu teklife olumlu yanıt vermişti. Taraflar arasında yürütülen görüşmeler sonucunda iki isim Habertürk TV'de canlı yayına çıkma kararı almıştı. Programa el sıkışarak başlayan ikili, yayın sonunda da stüdyodan el sıkışarak ayrıldı. Ali Koç- Aziz Yıldırım yayınından öne çıkanlar şöyle; 

"6 yıldır iyi olan bir şey yok, benim de son 4 sene kötü"

Aziz Yıldırım: Ali Koç bugün konuşmasında enteresan bir çağrı yapmış. Beraber mücadele edelim demiş. Bu isteği doğrultusunda konuşmak istedim. Geçmişi bırakalım diyor. Biz de bahsetmeyeceğiz, kapattık.

Ali Koç: Geçmişi konuşmayalım demedim. Ben Fenerbahçe TV demiştim, başkan ulusal bir kanalda istedi. Geç kalmamızın sebebi benden kaynaklanıyor. Kusura bakmayın. Benim için memnun edici bir durum çünkü uzun zamandır istiyordum. Kim kazanırsa kazansın pazartesi sabahı bütün olmaya ihtiyacımız var. Kırgınlıklar, camianın bütünleşmesine engel oluyor.  Futbolda 20 yıldır olağan dışı şeyler yaşadık. 3 Temmuz süreci, otobüsün kurşunlanması... Camia bir ve bütün olmadığı için Fenerbahçe'nin caydırıcı gücü çok azaldı. Hatta Sayın Aziz Yıldırım, 'Siz beceremiyorsunuz' düşüncesi içinde. Benim şahsi düşüncem de birlik olamadığımız için... İki tarafın da birbiri hakkında ciddi söylemleri oldu. Aramızda güven müessesini yeniden inşa etmemiz lazım. Çünkü ailelere kadar uzanan iddialar var. Görüşme istememin sebebi, ne düşünüyorsak söyleyelim. Camia da bilgilensin en sağlıklı kararı versin. Bugüne kadar her şey kötü mü...

Aziz Yıldırım: 6 yıldır iyi olan bir şey yok ki. Benim de son 4 sene kötü. 

Ali Koç: Ben sizin kadın basketbola ne kadar önem vermiş olduğunuzu biliyorum. Ama başarıları tebrik etme konusunda yıllardır bana gelen bir şey olmadı.

Aziz Yıldırım: Televizyonlarda söyledim, duymadınız mı? Tüm programlarda çıktığım yerlerde söyledim.

"Dışarısı Kurtlar Vadisi gibi"

Ali Koç: Size göre kulüp sizsiniz. ben Fenerbahçe'yim diyorsunuz. 

Aziz Yıldırım: Hallac-ı Mansur oku, ne dediğimi anlarsın. Sana ilk sene erkek basketbolu bana ver dedim Çırağan'da. 

Ali Koç: Ben seçildikten sonra sizi bir daha görmedim. Ne duydum, ne işittim. Merak ettim neden bir anda canlı yayını kabul ettiniz? Dışarısı Kurtlar Vadisi gibi...

"Neden şimdi barışıyoruz?"

Aziz Yıldırım: Çağrı yaptığın için geldim. Bugünkü son çağrın üzerine geldim. 

Ali Koç: Başkan ve başkan olmayan Yıldırım arasında fark var.

Aziz Yıldırım: Diyorsun ki mağlup olduk eğlendiler, 2 Kasım'da doğum günümdü. Sen hep başarısız oluyorsan ben ne yapayım? Yemek yiyorduk, bir anda ortam kalabalıklaştı. Galatasaray Başkanı size salladı adama çıktım dedim ki sinek ikili. Bu ifadeyi kullanmak kolay değil yani Ali Bey.

Ali Koç: Ucu size de dokunuyordu çünkü. Dursun Özbek'e karşı her şeyi kullanmak kolay.

Aziz Yıldırım: Mektupları açarız, barışırız.

Ali Koç: Neden şimdi barışıyoruz?

Aziz Yıldırım: E sen istemedin mi? Sen istedin ya... 2018'de gel beraber yönetim yapalım dedim, sen hayır dedin.

Ali Koç: Sizin söylemleriniz tutarlı olsaydı kabul ederdim. Zikzaklarınız var. Bugün mesela genel kurullarda tezahürat olmaz dediniz, bugün tezahürat yaparken videolarınız var.

Ali Koç: Sizin yönetiminizdeyken 6 sene geçirdik. Güzel günlerimiz de geçti, çok badire de atlattık.

Aziz Yıldırım: 3 Temmuz hariç iyiydik.

Ali Koç: 3 Temmuz'dan bugüne ne yazık ki bize yapılanları siz de görüyorsunuzdur. Burada daha fazla konuşmaya gerek yok. Haksızlıkların en güzel örneği bu. Ben niye aday oldum hatırlıyor musunuz?

Aziz Yıldırım: Söyle cevap vereyim.

Ali Koç: 2015'te Siz beni çağırdınız, 'buraları kurda kuşa bırakmayalım' dediniz. 'Allah korusun başkanım, size bir şey olursa biz hazırız' dedim. Sonra mektuplaştık, sonuçta ben seçime giremedim. Neyse geldik seçimde salona, konuşmalar başlamıştı. Sizin masanızdan telefon ettiler. 'Çık, iki laf et' dediler. 'Tamam' dedik, çıktık konuştuk. Ben o gün sizin talebinizin üzerine çıktım konuştum. Çok da güzel bir konuşma yaptım. 'Bir gün elimizi taşın altına koyacağız' dedim. Masadan indik, gittik. Siz seçildiniz. Sonra size gelecektik bir emriniz var mı diye, olmadı. Eylül başında geldik. Aramızda çok tatsız bir toplantı oldu hatırlarsınız.

Aziz Yıldırım: Nedenini söyle...

Ali Koç: Birdenbire şiddetlendiniz.

Aziz Yıldırım: Nedenini söyle...

Aziz Yıldırım: Burhan Karaçam bana 'Aziz' demeye başladı.

Ali Koç: Siz de bana bir kez Fenerbahçe Başkanı Ali Koç demediniz, iş adamı Ali Koç dediniz. Siz çok öfkelendiniz, ben de size seçim öncesi farklısınız, seçim sonrası farklısınız dedim.

Aziz Yıldırım: Ben daha ölmedim...

Ali Koç: Çok sert çıkışınız oldu ve 'sizinle aynı gemide değilim' dediniz. Döndünüz kendi yöneticilerinize, 'ben bunlarla da aynı gemide değilim' dediniz. Siz bir gün birini veliaht gösterirsiniz işinize geliyorsa, yarın öbür gün en büyük düşman ilan edersiniz. Karşımdaki insanın bir dediğiyle bir dediğinin tutmasını isterim. Ama tutmuyor.

"Rahat ol, geliyorum bundan sonra"

Aziz Yıldırım: Bizim dönemimizde Ali (Şen) Bey stada gelip beyanat verdiğinde rahatsızlık duyardık. Ali Bey tezcanlı, her konuda fikir söylerdi. Ben, siz benden rahatsızlık duymayın diye gelmedim. Ben bundan sonra geleyim, rahat olur musun olmaz mısın görelim. Anlaman lazım bazı şeyleri.

Ali Koç: Hiç inandırıcı bulmuyorum. Uğrunda çok şey yapacağım Aziz Yıldırım, tanıyamadığımız hale geldi. Köstek oldunuz.

Aziz Yıldırım: Ortada başarı yok. Ali Koç şöyle yaptı, böyle yaptı diyemezdim...

Ali Koç: Hiç konuşmasaydınız bu dediğinize saygı duyardım.

Aziz Yıldırım: Rahat ol, geliyorum bundan sonra...

Ali Koç: (TFF eski Başkanı) Nihat Özdemir, '9 senedir ülkede şike yapamıyor' dedi.

Aziz Yıldırım: Hata yapmıştır.

Ali Koç: Siz çıktınız Nihat Bey'i korumaya aldınız. Söz konusu Fenerbahçe ise dostumu tanımam.

Aziz Yıldırım: Öyle deme...

Ali Koç: Ben sizden de reaksiyon beklerdim. Ama bırakın reaksiyonu, Trabzon'da linç edildik bizi haksız buldunuz.

Aziz Yıldırım: O çocuklar şerefleriyle galip geldiler. Ali Koç ne yaptı, 2 Nisan'da kongreyi topladı. Yanlış yapıyorsunuz, gidin A Takım'la çıkın Galatasaray'ı yenin dedim. Ligden çekiliyoruz dediniz.

Ali Koç: Öyle bir şey demedik!

Aziz Yıldırım: Ali, yapma Allah aşkına...

Ali Koç: Ligden çekilme dahil tüm opsiyonları değerlendirmek için çağrı yaptık, bu ligden çekilmek mi demek?

Ali Koç: Baronları anlatır mısınız?

Aziz Yıldırım: Baronlar FETÖ'cü.

Ali Koç: Ne FETÖ'cüsü?

Aziz Yıldırım: Londra'da.

Ali Koç: Ben FETÖ'cü müyüm?

Aziz Yıldırım: Sen değil kardeşim ya.

Ali Koç: Anlamadım, baronlarla neyi kast ediyorsunuz?

Aziz Yıldırım: Londra'daki baronlar.

Ali Koç: FETÖ'cü baronlar.

Aziz Yıldırım: FETÖ'cü baronlar.

Ali Koç: FETÖ'cüler baronları da mı FETÖ'cü yaptı?

Aziz Yıldırım: Evet evet. Öğrenirsin yakında, duyarsın.

Ali Koç: Niye anlatmıyorsunuz? Bir şeyi açıyorsunuz... 'Söylersem sokağa çıkamaz' veya 'anlatamam, sonra anlatacağım'. Anlatın ya. Niye anlatamıyorsunuz?

Aziz Yıldırım: Anlatılacak bir şey değil. Anlatırsak altında kalırız.

Ali Koç: Kalmam, anlatın.

Aziz Yıldırım: Sen değil ben kalırım. Sen Koç'sun kurtarırsın kendini, biz kurtaramayız.

Aziz Yıldırım: Baronlar benden dolayı seni destekliyorlar. İşleri seninle benimle değil, Türkiye'yle. Senin etrafındakiler de biliyorlar. O kadar söyledim araştırın. Senin şahsınla ilgili değil. Ben olmasam seni desteklemeyecekler.

Ali Koç: Mourinho ile 15 milyona anlaşmışsınız, biz 12'ye anlaştık diye açıktan para verdiler diyorsunuz.

Aziz Yıldırım: Ben 12 milyon mu demişim? Ben demedim, Mahmut dedi. Siz 10 buçuk diye açıklama yaptınız. Ben de 15 dedim. Adam 18'lerde filandı, yardımcılarıyla beraber 15'e anlaştık. Hoca ve ekibi için, menajer ücreti yok. 

Ali Koç: Bizimkinde de menajer ücreti yok. Mourinho aptal mı diyorsunuz?

Aziz Yıldırım: İmaj hakkı verecektim. Alacaktım getirecektim, vergiyi düşürecektim. Mourinho geldiği için mutlu musun Ali Koç?

Ali Koç: Mutluyum, inşallah sonu hayırlı olur.

Aziz Yıldırım: Ben gittim kendisiyle görüştüm. Roma'da, otelde görüştüm. 'Üç adayız, Fenerbahçe'nin sana senin de bize ihtiyacın var. Kim seçilirse seçilsin Türkiye'ye gel' dedim. 'Mario Branco Mendes'ten (Mourinho'nun menajeri) salı günü randevu aldı, görüşeceğiz' dedi.

Ali Koç: Sizden 2 gün önce görüştü Roma'da.

Aziz Yıldırım: Daha sonra menajeriyle görüştük, evrakları hazırladık, Bükreş'te olduğu için imza atamadı. Dönünce onay verecekti. Siz bu arada devreye girdiniz. 

Ali Koç: Biz zaten devredeydik. 

Aziz Yıldırım: Birbirimizi kandırmayalım. İsmail Kartal ile devam ederiz imajını verdiniz.

Ali Koç: Biz açıktan para verdik mi vermedik mi?

Aziz Yıldırım: Ben nereden bileyim.

Ali Koç: Diyelim ki verdik. Fenerbahçe'yi zan altında bırakmak yakışır mı? İrfan Can Kahveci transferinde ne oldu?

Aziz Yıldırım: Ben ihbar etmedim, her şeyi şeffaf yapacağınızı söylediğiniz için kaça aldığınızı ortaya koyun dedim. Ben suç işlediniz demiyorum, şeffaf olması gerektiğini söylüyorum.

"Kurusıkı ateş etmedik"

Aziz Yıldırım: Sen takımı ligden çekiyorsun. İfadeyi kullandın.

Ali Koç: Böyle bir ifadem varsa gönderin.

Aziz Yıldırım: 2 Nisan'da milleti çağırırken maddelerden bir tanesinde takımı çekeceğiz dedin.

Ali Koç: Yazıyı çıkarın. Çekilme dahil alternatifler yazıyor. Ben bilmiyordum ki onu, istişare ettim insanlarla Çekilmenin Fenerbahçe için faydadan çok zarar getireceğini istişare ettik. 17 Mart'ta bizi linç etmeye çalıştılar orada. Sizin döneminizde 2 maç yarıda kaldı Trabzon'da.

Aziz Yıldırım: Ersun Yanal dönemiydi. Siz golü atın, maç yarıda kalır dedim Volkan ve Emre'ye. Bir tek 2010/11 3-2 yenildiğimiz maçta rahat gittik geldik. Diğerlerinin hepsinde polis arabasında kalkanlarla gittik. Trabzon öyle bir yer.

Ali Koç: Trabzon öyle bir yer. Bir hafta önce Pendik maçı vardı, 43 dakika oynandı: Denizli'de futbolcularımıza zulmederek şampiyonluğumuzu aldılar. Aynı şeyi yapacaklardı. Oyuncularımıza ceza vereceklerdi, yeter dedik, alternatifler sunduk. Kurusıkı ateş etmedik.

Aziz Yıldırım: Niye milletin kafasını bu konuyu koyuyorsun? İnsanlar da o niyetle gelmişti. Kulübün durumu ne olacaktı? Hiç yazmamalıydın. Urfa'ya U19'la gidiyoruz şeyi. İnsanlar konuşmak istiyor, 4 kişi konuyor. İnsanlar oruç, rahatsız. Hüsran oldular, üzüldüler.

Ali Koç: Hüsrana katılırım, insanlar konuşamadı, yüz küsür insan yazmıştı. İşin öznesinde ben ligden çekiliyoruz falan demedim. Çekilme dahil opsiyonları değerlendireceğiz dedim. Ne fark edecekti?

"Kadim dostunuz Mehmet Uçum devreye girdi"

Aziz Yıldırım: 6 yıldır neden şampiyon olamıyoruz anlatır mısın?

Ali Koç: Siz ilk 6 yılda kaç kez şampiyon oldunuz?

Aziz Yıldırım: 6 senede 2 defa şampiyon olduk. Benle karşılaştırma kendini.

Ali Koç: Siz efsanesiniz, haddime mi!

Aziz Yıldırım: Bir Mustafa Kemal Atatürk, bir Fatih Sultan Mehmet. Bu ikisi efsane. Diğerleri normal insanlar.

Ali Koç: Söyleyeyim... İlk sene kötü tercihler, kötü hoca... Ama sizin bıraktığınız takımdan dolayı biliyorsunuz FFP'den dolayı sattığımız oyuncu kadar alabiliyorduk. Sizin borçlanarak aldığınız gayrimenkulleri temlik olarak TFF'ye UEFA'ya veremiyoruz. İlk iki sene hatalar, ama ikinci senede bile 22. haftada şampiyonluğun en büyük adayı bizdik. Sonra hakemler doğradı. 7 hafta boyunca 21 puanın sadece 3'ünü alabildik, hakemler doğradı bizi. Maçları seyretseydiniz bilirdiniz. Kadim dostunuz Mehmet Uçum devreye girdi. 

Aziz Yıldırım: Senin dostun değil mi? Beylerbeyi'nde konuşmadın mı?

Ali Koç: Bir kere konuştuk, yok öyle bir şey. Ben hayatımda bir kere gördüm, siz onlarca kez görüştünüz. Ne kadar para harcadınız sosyal medyaya?

Aziz Yıldırım: Benim ilgim yoktur. Sen ne harcadın?

Ali Koç: Hiç harcamadım. Dönelim sorunuza.

Aziz Yıldırım: Bitir anlat.

Ali Koç: İlk 2 sene öyle geçti. Bir Sivas maçıyla ucundan kaçırdık.

Aziz Yıldırım: O şanssızlık.

Ali Koç: Geçen sene iyi hoca getirdik, hocanın sözü var maçlar sahada kazanılmıyor dedi. Bu sene ortada. 90 küsür puanla şampiyon olamadık.

"Yeni bir sayfa açmak istiyorsanız bir dakika düşünmem"

Aziz Yıldırım: 19 defa şampiyon olduk, 6'sında Aziz Yıldırım ve arkadaşları, sen de içindesin.

Ali Koç: Çalındığı zaman da biz vardık. Çalınması Ali Koç'a has değil, siz de vardınız.

Aziz Yıldırım: Doğru.

Aziz Yıldırım: Bankalar Birliği ile kaç liraya anlaştınız?

Ali Koç: 347 milyon euro falandı.

Aziz Yıldırım: 330 milyon dolar, dolar dolar. Bankalar Birliği ile konuştum.

Ali Koç: Neden bana sormuyorsun?

Aziz Yıldırım: Gelsem 612 diyeceksin.

Ali Koç: Kulüp bu kadar borçluyken niye yüksek faizle borç alıp arsa aldınız. Tüm paralarını biz ödedik Edirne, Antalya, İzmir. Erol Bey anlattı.

Aziz Yıldırım: Kim anlattı? Bir tane hariç hepsini biz ödedik.

Ali Koç: Siz kürsüyü işgal ederken borçları anlatıyordu Erol Bey.

Aziz Yıldırım: Hep yanlış anlatıyor.

Ali Koç: Biz kimin borcunu ödemeye çalışıyoruz.

Aziz Yıldırım: Benim bıraktığım malvarlığı ne kadar?

Ali Koç: Söyleyin.

Aziz Yıldırım: 600 milyon dolardan fazla.

Ali Koç: 300 verin size verelim.

Aziz Yıldırım: Getirin almazsam şerefsizim. Hepsini, salon da dahil.

Ali Koç: Teşekkür ederim bugün aradığınız için. Keşke daha sık görüşebilseydik, danışabilseydik, eski günlerdeki gibi olsaydı Fenerbahçe'ye faydalı olurdu. Benim için ağabey, başkan olarak Aziz Yıldırım'ın kredisi tükenmiştir. Eminim ki benim kredim de sizde tükenmiştir. Yeni bir sayfa açmak istiyorsanız yarından sonra bir dakika düşünmem elimden geleni yaparım.

Aziz Yıldırım: Sağol, biz de yaparız.  

Ali Koç: Bir yemek yiyelim TV olmasın ama keşke FBTV olsaydı.

Aziz Yıldırım: Otobüs falan demeyecektiniz. Beni sağlam bırakacaksın.

Ali Koç: Orada lafı anlamadınız. Otobüs falan niye çarpsın dedim. Acun Bey'i soracaktık, soramadık.