16 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 15.07.2023 09:16 | Son Güncelleme: 15.07.2023 09:42

Arda Güler: Efsane olmak istiyorum

20 milyon euro bonservis bedeli karşılığında İspanya'ya giden 18 yaşındaki Arda Güler, Real Madrid'deki ilk röportajında kulüp tarihinde yer alarak bir efsane olmak istediğini söyledi
Arda Güler: Efsane olmak istiyorum

İspanya'nın 1 numaralı futbol ligi La Liga takımı Real Madrid ile 6 yıllık sözleşme imzalayan eski Fenerbahçeli milli futbolcu Arda Güler, basına verdiği ilk röportajında ​​dünyanın en önemli kulübü Real Madrid için efsane olmak istediğini söyledi.

Real Madrid'in tarihi boyunca birçok kupa kazandığını söyleyen Güler, "Az önce Şampiyonlar Ligi kupalarını gördüm ve bunun inanılmaz bir duygu olduğunu söyleyebilirim. Çok önemli bir kulüp olan Real Madrid'e oyunumu ve spor kariyerimi geliştirmek ve çalışmak için geldim" dedi.

 Güler kendisinin bir hücum oyuncusu olduğunu söyleyerek "Gol atabilirim, asist yapabilirim, topu tutabilirim ve dripling yapabilirim. Rodrygo, Vini (Vinicius Jr), (Eduardo) Camavinga ve (Federico) Valverde'nin Real Madrid'e transfer olduklarında benim gibi 18 yaşındaydı. Onlar çok iyi oyuncular ve şimdi benim takım arkadaşlarım olacaklar. Şimdiden bir 'Madridista' (Real Madrid taraftarı) olduğumu hissediyorum" ifadelerini kullandı.

İspanyol spor basını ve Arda

Marca, "Arda Güler, Real Madrid'de başarılı olmak için yeterli kaliteye sahip olduğunu göstermeye devam ediyor.", As ise "Arda Güler, Valdebebas'a (Real Madrid'in tesislerinin olduğu yer) geldiği ilk günden beri tüm kalitesini gösteren detaylar bırakıyor" ifadelerini kullandı.

Transferler

Real Madrid forvetleri Karim Benzema, Marco Asensio, Eden Hazard ve Mariano Diaz ile sözleşme yenilememiş, Benzema, Suudi Pro Lig takımlarından El-İttihad'a transfer olmuştu. Şu an için takıma gelen ise 3 isim bulunuyor, bunlar; 103 milyon euro'ya Borussia Dortmund'dan Jude Bellingham, 20 milyon euro'ya Fenerbahçe'den Arda Güler ve 5 milyon euro'ya Rayo Vallecano'dan Fran Garcia