16 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 12.07.2023 14:39 | Son Güncelleme: 12.07.2023 15:32

Arda Güler'i Real Madrid'e kaptıran Barcelona Vitor Roque'u renklerine bağladı

Geçtiğimiz günlerde Arda Güler transfer etmek büyük çaba göstermesine Real Madrid'e kaptıran Barcelona, Brezilya Serie A Ligi takımlarından Athletico Paranaense forması giyen 18 yaşındaki santrfor Vitor Roque’yi kadrosuna kattı
Arda Güler'i Real Madrid'e kaptıran Barcelona Vitor Roque'u renklerine bağladı

Barcelona, Brezilya Serie A Ligi takımlarından Athletico Paranaense forması giyen 18 yaşındaki santrfor Vitor Roque’yi kadrosuna kattı. Katalan devinin internet sitesinden yapılan açıklamada, Brezilyalı genç futbolcu ile 2030-2031 sezonu sonuna kadar anlaşma yapıldığı kaydedildi.

Arda Güler transferinin olumsuz sonuçlanmasının ardından Barcelona'da Vitor Roque gündemdeydi

Golcü oyuncunun serbest kalma bedeli 500 milyon euro olarak açıklandı. Roque’nin 2024-2025 sezonunda yeni takımına katılacak.

Lewandowski'nin yedeği ve varisi

Barcelona'nın transferdeki asıl amacı, Vitor Roque'u 35 yaşında Robert Lewandowski'nin hem yedeği hem de varisi haline getirmek. Bu sezon Athletico Paranaense için 65 maçta 22 gol atan genç yıldız, bu gollerin 6'sını çıktığı son beş karşılaşmasında kaydetti.

Transfer ihtiyacı bitmiş değil

Roque için bir anlaşma sağlamasına rağmen, Barcelona’nın Gündoğan ve Martinez’i transfer ettikten sonra ana hedefi, Inter Miami CF’ye katılacak olan Sergio Busquets’in yerine bir orta saha oyuncusu bulmak. Girona’dan Oriol Romeu şu anda öncelikli hedef olarak görülürken, Real Valladolid’in sağ bek oyuncusu Ivan Fresneda’yı transfer etmek için görüşmeler sürüyor.