08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 19.07.2024 14:37 | Son Güncelleme: 19.07.2024 16:28

Avrupa şampiyonu Alvaro Morata, Milan'da

EURO 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda takımıyla birlikte birinciliği elde eden Alvaro Morata yeni takımında 7 numaralı formayı giyecek
Avrupa şampiyonu Alvaro Morata, Milan'da

İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından Milan, İspanyol oyuncu Alvaro Morata'yı kadrosuna kattı. Kırmızı-siyahlı kulüpten yapılan açıklamada, İspanya temsilcisi Atletico Madrid'den transfer edilen 31 yaşındaki santrforla 2027-2028 sezonu sonuna kadar sözleşme imzalandığını belirtildi.Milan isterse oyuncunun sözleşmesini 1 yıl daha uzatabilecek. 

Milli takım formasıyla 36 kez fileleri havalandırdı

Profesyonel kariyerine Real Madrid'de başlayan Alvaro Morata, sırasıyla Juventus, Chelsea ve Atletico Madrid'de forma giydi. Morata, ulusal ve uluslararası birçok başarı kazandığı kulüp kariyerinde tüm kulvarlarda çıktığı 506 maçta 172 gol kaydetti. 2024 Avrupa Şampiyonası'nda kupayı müzesine götüren İspanya'nın kaptanlığını üstlenen Alvaro Morata, milli takım formasıyla da oynadığı 80 müsabakada 36 kez fileleri havalandırdı. Morata, Milan’da 7 numaralı formayı giyecek.

Alvaro Morata kimdir?

Alvaro Borja Morata Martin, 23 Ekim 1992'de Madrid, İspanya'da doğdu. Futbol kariyerine Real Madrid altyapısında başladı ve burada A takıma yükseldi. Morata, İspanya'nın genç millî takımlarında forma giydi ve A millî takım ile önemli turnuvalarda performans sergiledi.

Futbol kariyerine Real Madrid altyapısında başlayan Morata, Juventus, Chelsea ve Atlético Madrid gibi üst düzey kulüplerde devam etti. Real Madrid ile UEFA Şampiyonlar Ligi'ni kazandıktan sonra Juventus'a transfer oldu. Burada Serie A ve Coppa Italia şampiyonluklarını elde etti. Chelsea'de kısa bir süre forma giydikten sonra Atlético Madrid'e döndü. Artı olarak Juventus'ta kiralık olarak bir dönem daha oynadı. Morata, millî takımda başarılı performanslar sergiledi ve İspanya'nın çeşitli turnuvalarda yer almasına katkıda bulundu. Forvet oyuncusu Alvaro Morata şimdi ise İtalya Serie A ekibi Milan'da 7 numaralı formayı giyecek.

Kaynak: AA