20 Eylül 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 27.07.2024 10:07 | Son Güncelleme: 27.07.2024 10:23

Avustralyalı hokey oyuncusu Matt Dawson olimpiyata gidebilmek için parmağını kesti

Antrenman sırasında parmağını kıran Avustralyalı çim hokeyi oyuncusu Matt Dawson, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda yarışabilmek için parmağının iyileşmesini bekleyemedi ve ampüte ettirdi
Alexander Hassenstein/Getty Images
Alexander Hassenstein/Getty Images

Avustralyalı çim hokeyi oyuncusu Matt Dawson ,iki hafta önce Perth'teki takım antrenmanı sırasında sağ elinin bir parmağını kırdı. Parmağı onarmak için geçireceği ameliyatın iyileşmesi ise aylar alacaktı.  Dawson'ın kırığı kötüydü ve soyunma odasında parmağını görünce bayıldı. Olimpiyat hayallerinin sona erdiğini düşünen Dawson, acilen bir plastik cerraha başvurdu ve cerrah parmağını onarmak için ameliyat olsa bile tam işlevini geri kazanamayabileceğini belirtti. Bu yüzden 30 yaşındaki oyuncu, Paris Olimpiyat Oyunları'na katılabilmek için parmağının belli bir kısmını kestirmeye karar verdi.

Dawson, eşi tarafından aceleci bir şey yapmaması konusunda uyarılmasına rağmen, aynı gün öğleden sonra bilinçli bir karar verdiğini söyledi. "Kariyerimin sonuna kesinlikle başından daha yakınım ve kim bilir, bu benim son olimpiyatım olabilir ve eğer hâlâ en iyi performansımı sergileyebileceğimi hissediyorsam, yapacağım şey buydu" diyen Dawson, "Eğer ödemem gereken bedel parmağımın üst kısmını almaksa, yapacağım şey buydu" ifadelerini kullandı.