08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 30.06.2023 11:00 | Son Güncelleme: 30.06.2023 13:32

Barcelona Başkanı Laporta: Arda Güler çok yetenekli, transferi bitirmeye çalışıyoruz

Barcelona Başkanı Joan Laporta, Deco'nun Fenerbahçe'nin genç yıldızı Arda Güler'in transferi için İstanbul'a gittiğini açıkladı
Barcelona Başkanı Laporta: Arda Güler çok yetenekli, transferi bitirmeye çalışıyoruz

Barcelona Başkanı Joan Laporta İspanyol kanalı TV3'te yayınlanan Onze programında açıklamalarda bulundu. Laporta, Fenerbahçe'nin genç oyuncusu Arda Güler'i kadrosuna katmak için harekete geçtiğini doğruladı. Başkan, Sportif Direktörü Deco'nun Güler'in transferi için Türkiye'ye gittiğini açıkladı.

Laporta, "Deco İstanbul'daydı ve Arda Güler'in çok büyük bir yetenek.. Genç bir oyuncu. Transferi bitirmeye çalışıyoruz. La Liga, Finansal Fair Play'i etkilemeden gelecek sezon için transfer yapmamızı sağlıyor. Premier Lig ve İspanya Ligi'ndeki takımların ilgisini çekti. Ayrıca Deco, kendisinin çok yetenekli bir oyuncu olduğunu ve anlaşmayı tamamlamaya çalıştığımızı söylüyor" dedi. Arda Güler'in Fenerbahçe ile 2025 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor. Güler'in sözleşmesinde 17.5 milyon euroluk çıkış maddesi bulunuyor.

Barcelona'ya yakın Katalan spor gazetelerinden Sport, Laporta'nın açıklamalarından sonra yayımladığı haberde, "Bu transfer, Fenerbahçe'nin bir yıl daha yıldız futbolcusunu kadrosunda tutma planına mükemmel bir şekilde uyuyor. Futbolcunun önceliği sürekliliğe sahip olmaktır. Arda bu nedenle en üst seviyeye sıçramadan önce profesyonel olarak kendini geliştirmeye devam etmek için ülkesinde bir sezon devam etmeyi istemektedir" değerlendirmesinde bulundu.

En az sekiz kulüp istiyor

Fenerbahçe ve Barcelona kulüpleri ile Arda'nın prensipte bu transfere olur verdiğini ancak halen çözülmesi gereken detayların olduğunu iddia eden Sport, "İmza atılmadan hiçbir transfer bitti denilemez ancak Barcelona, şu anda en az 8 kulübün istediği Arda Güler için doğru hamleleri yaparak, bir adım öne geçti. Arda'yı, Avrupa'nın üst seviyesindeki Real Madrid ve Milan gibi kulüpler de istiyor ama Deco, Barcelona'nın sportif direktörü olarak ilk büyük imzayı attırmaya yakın gözüküyor" ifadelerini kullandı.