17 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 20.10.2023 13:41 | Son Güncelleme: 20.10.2023 17:43

Barcelona, Real Madrid maçına Rolling Stones logosuyla çıkacak

La Liga'da oynanacak Barcelona-Real Madrid derbisi öncesinde, Barcelona yeni formasını tanıttı. Göğüs reklamı anlaşması kapsamında 18 yıl sonra albüm çıkaran Rolling Stones'un logosu Katalan ekibinin formasında yer alacak
Barcelona, Real Madrid maçına Rolling Stones logosuyla çıkacak

Barcelona futbol takımı kulübün Spotify ile sponsorluk anlaşması kapsamında 28 Ekim'deki Real Madrid maçına göğsünde Rolling Stones grubunun ikonik logosuyla çıkacak. Spotify, bu hamleyle İngiliz rock efsanesi Rolling Stones'un yeni albümü Hackney Diamonds'ı tanıtmak istiyor.

Bugün çıkan albümde Paul McCartney, Elton John, Steve Wonder ve Lady Gaga'nın da katkıları var. Rolling Stones 18 yıldır yeni üretimlerinden oluşan bir albüm çıkarmamıştı. Albümden önce single olarak yayınlanan Angry şarkısı Spotify'da 10 milyon kez dinlenme sınırına dayandı bile. Barça formasıyla iligi bir açıklama yapan Rolling Stones grubu "Biz büyük futbol hayranlarıyız ve FC Barcelona'nın dil-dudak logomuzu formasına taşımasından gurur duyuyoruz" dedi.
Logoyu İngiliz sanatçı John Pasche grup için 1970'te tasarlamıştı.

310 milyon dolarlık anlaşma

Bu arada Barcelona kadın takımı da 5 Kasım'da Johan Cruyff Stadı'nda oynanacak Sevilla maçına aynı forma reklamıyla çıkacak. Katalan kulübü 2022-23 sezonu öncesinde dünyanın en büyük müzik platformu Spotify ile dört yıllığına 310 milyon dolarlık bir anlaşma imzalamıştı. Anlaşmaya bir zamanlar formasına reklam dahi almayan Barcelona'nın stadyum isim hakları da dahil. Kulübün erkek takımının stadının adı Spotify Camp Nou.

23 Ekim'de satışta

Koleksiyoncular tarihi Stones'lu Barça formasını 23 Ekim'den itibaren satın alabilecek. Ayrıca sınırlı sayıda imzalı forma da satılacak.  Kulüp, Drake'le geçen yılki "El Clasico" adı verilen Real Madrid maçında da Spotify'da 50 milyar kez dinlenme sayısını aşan ilk sanatçı olan Drake'i formasına taşımıştı.

28 Ekim tarihinde oynanacak maçın ilk düdüğü, Türkiye saati ile 17.15'te çalacak. 

Barça, La Liga'da dokuz maçta aldığı 21 puanla şu anda üçüncü sırada. Yani ezeli rakibi Real Madrid'in yanı sıra Girona'nın gerisinde. Barça ve Real en son geçen Temmuz ayında Arlington, Texas'ta karşılaşmış, hazırlık maçını Katalanlar 3-0 kazanmıştı.