01 Mayıs 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 19.01.2024 21:09 | Son Güncelleme: 19.01.2024 21:19

Benzema'dan aşırı sağcı siyasetçi Zemmour hakkında suç duyurusu

Fransız futbolcu Karim Benzema, aşırı sağcı siyasetçi Eric Zemmour hakkında 'iftira' suçlamasıyla şikayette bulundu. Zemmour bir açıklamasında, Benzema'nın dini inancıyla Fransız öğretmenler Dominique Bernard ve Samuel Paty'nin öldürülmesi arasında bağlantı kurmuştu
Benzema'dan aşırı sağcı siyasetçi Zemmour hakkında suç duyurusu

Fransız futbolcu Karim Benzema, kendisine, iki öğretmenin ölümüyle ilgili bağ kurarak iftira attığı gerekçesiyle aşırı sağcı siyasetçi ve eski Cumhurbaşkanı adayı Eric Zemmour'u şikayet etti. Ulusal basındaki haberlere göre, Benzema, avukatı Hugues Vigier aracılığıyla kendisine iftira attığı gerekçesiyle Zemmour hakkında suç duyurusunda bulundu.

Zemmour, Benzema ve Fransız öğretmenler Dominique Bernard ve Samuel Paty'nin öldürülmesi arasında bağlantı olduğunu iddia etmişti. Aşırı sağcı siyasetçi Zemmour, Ekim 2023'te konuk olduğu France 2 kanalında Benzema'yla ilgili "Şeriatı uygulamak isteyen bir Müslüman olduğunu ve şeriatın cihat etmeyi kapsadığını biliyorum; cihat etmek Dominique Bernard'ı, Samuel Paty'yi öldürmek demek" ifadelerini kullanmıştı. Ülkede 16 Ekim 2020'de tarih öğretmeni Samuel Paty, Hazreti Muhammed'e hakaret içerikli karikatürleri derste öğrencilerine göstermesinin ardından öldürülmüştü. Fransızca öğretmeni Dominique Bernard da 13 Ekim 2023'te okulda düzenlenen bıçaklı saldırıda  hayatını kaybetmişti.

Kaynak: AA