21 Eylül 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 13.10.2023 04:30 | Son Güncelleme: 14.10.2023 23:53

Beşiktaş Türk futbolunun kronik tuzağına düştü

Beşiktaş Sergen Yalçın şampiyonluğundan sonra Türk kulüplerinin kronik problemlerinden birine yakalandı: Beklentiyi yönetememek. Hedefini olması gerekenden fazla büyüterek istikrarsızlık sarmalına girdi. Şimdi kulübün erken vazgeçmeyen bir yönetime ihtiyacı var
Bakhtiyor Zaynutdinov (ortada) ve Oxlade-Chamberlain (solda) gibi oyunculara verilen bonservisler, soru işaretlerine yapılan yatırımlar olarak görüldü. (Fotoğraf: Getty Images)
Bakhtiyor Zaynutdinov (ortada) ve Oxlade-Chamberlain (solda) gibi oyunculara verilen bonservisler, soru işaretlerine yapılan yatırımlar olarak görüldü. (Fotoğraf: Getty Images)

Emre Özcan

2020’nin ocak ayında Beşiktaş’ın başına gelen Sergen Yalçın’dan o dönem beklenti pek büyük değildi. Fenerbahçe ve Galatasaray’ın bir kez daha 2019 yazında geçirdikleri büyük transfer operasyonları zaten bu iki takımı yine o sezonun en büyük favorileri konumuna getirmişti. İki kulüp taraftarları Falcao, Seri, Nzonzi, Max Kruse ve Luiz Gustavo gibi oyuncuları yarıştırırken Abdullah Avcı krizi yaşayan Beşiktaş, Sergen Yalçın’la gemiyi limana sağ salim getirmenin hesaplarını yapıyordu. Diğer iki takımla aynı anda mücadele edecek bir kadroları var gibi görünmüyordu ve bunun kısa vadede değişmesi de pek mümkün değil gibiydi. Ne var ki Sergen Yalçın’ın Beşiktaş teknik direktörü olmasından iki ay sonra patlak veren Covid-19 salgını tüm dünyayı olduğu gibi ülke futbolunu da kökten değiştirerek kısa vadeli bir kırılma ortaya çıkaracaktı. O üç aylık ara bazı takımları dibe çekti, bazı takımları yukarıya götürdü. Ama her kulüpte aşağı giden tek bir şey vardı: Ekonomi. Harcanan paralar, sonrasındaki bir yıl boyunca dibe vuracak gelirlerle birlikte Galatasaray ve Fenerbahçe’ye büyük faturalar çıkardı. Bu durum sonraki sezonu bu iki kulüp için etkilerken Beşiktaş için beklenti hala çok yüksek değildi.