21 Eylül 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 01.05.2023 16:52 | Son Güncelleme: 01.05.2023 17:04

Beşiktaş'tan Bu Kitap Sana Arkadaşım kampanyası

Beşiktaş JK, Bırakmam Seni Türkiyem kapsamındaki Bu Kitap Sana Arkadaşım kampanyasını Galatasaray derbisinde hayata geçirdi. Tüm taraftarlardan, deprem bölgesindeki çocuklara bağışlanacak çocuk kitaplarını, 30 Nisan 2023 Pazar günkü derbiye getirmeleri istendi
Beşiktaş'tan Bu Kitap Sana Arkadaşım kampanyası

120 yıllık tarihiyle ülkemizin en köklü kulüplerinden birisi olan Beşiktaş JK; Bu Oyuncak Sana Arkadaşım projesinden sonra, deprem bölgelerindeki çocuklarımızın kitap ihtiyaçlarını desteklemek amacıyla, Bırakmam Seni Türkiyem projesi kapsamındaki Bu Kitap Sana Arkadaşım isimli, tüm Türkiye’ye yayılacak çocuk kitapları kampanyası başlatıyor. Kampanya, Pazar günü, Beşiktaş JK’nin ezeli rakibi Galatasaray ile Vodafone Park’ta yapılacak derbi ile başladı.

Bu anlamlı projeye destek olmak isteyen taraftarlar kütüphanelerinde bulunan çocuk kitaplarını yanlarında getirerek gişelere kurulacak olan kumbaralara bıraktılar. Getirilen kitaplara çocuklardan, deprem bölgesindeki arkadaşlarına birer mesaj yazarak destek olunması konusunda da duyuru yapıldı. Yanlarında kitap getiremeyen taraftarlar ise, Doğan Çocuk’un kuracağı stantlardan uygun ve sabit fiyatlı çocuk kitap ve dergileri satın alıp bağış yapabildiler. 

Derbi öncesi konuyla ilgili bir açıklama yapan Beşiktaş JK Başkanı Ahmet Nur Çebi, Beşiktaş JK Yönetim Kurulu ile deprem bölgesi ziyaretleri sırasında en çok etkilendikleri durumun çocuklar ve okulların hali olduğunu vurgulayarak:

“Tam da bu nedenle yardım projelerimizin daha çok çocuklarımız odaklı olmasına karar verdik. Beşiktaş JK olarak orta ve uzun vadede depremden etkilenen illere okul yaptırma, kurduğumuz Çadır Kent’lerde oluşturduğumuz oyuncak çadırları ve tüm dünyada ses getirmiş ve küresel dikkati deprem felaketine çekmiş Bu Oyuncak Sana Arkadaşım projelerini hayata geçirdik. Şimdi de, camia olarak yaptıracağımız okullar başta olmak üzere, deprem bölgelerindeki okulların; kurduğumuz Çadır Kentlerin; bölgelerdeki spor okullarımızın; depremden kurtulmuş bölge kütüphanelerinin kitap ihtiyacını karşılayacak Bu Kitap Sana Arkadaşım projemizi hayata geçiyoruz. Tüm camiamızdan, bağışlayacakları kitapları derbi maçına getirmelerini bekliyoruz. Yanlarında getirecekleri çocuk kitaplarının ön yüzüne, deprem bölgesinde bulunan çocuklara moral olacak ve yüzlerinde tebessüm oluşturacak, çocuklardan çocuklara birkaç cümle ile destek vermelerini bekliyoruz. Ayrıca bu proje için Doğan Çocuk ile yine deprem bölgelerine gönderilmek üzere, uygun fiyatlı kitap satış kampanyasını da hayata geçiriyoruz. Derbi maçında yanında kitap getiremeyen taraftarlarımız, stadımızda kitap satın alarak bağışta bulunabilirler” dedi.