08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 30.05.2024 22:48 | Son Güncelleme: 31.05.2024 00:07

Bodrum FK Süper Lig'de

Trendyol 1. Lig play-off finalinde Bodrum FK ile Sakaryaspor karşı karşıya geldi. Normal süresi 1-1 biten ve uzatmalara giden mücadeleyi 3-1 kazanan Bodrum ekibi Süper Lig'e yükseldi
Bodrum FK Süper Lig'de

Trendyol 1. Lig play-off finalinde Sakaryaspor'u normal süresi 1-1 biten ve uzatmaya giden maçta 3-1 mağlup eden Bodrum FK, Süper Lig'e yükselen üçüncü takım oldu.

Trendyol 1. Lig play-off finalinde Sakaryaspor'la karşılaşan Bodrum ekibi, normal süresi 1-1 berabere biten ve uzatmalara giden mücadeleyi 3-1 kazanarak Süper Lig biletini aldı. Sakaryaspor'da 44. dakikada Rotman, Bodrum FK'de ise 105. dakikada Tunahan kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

Yeni Adana Stadı'ndaki müsabakanın bitiş düdüğünden sonra büyük sevinç yaşayan Bodrum FK'li futbolcular coşkularını kendilerini desteklemeye gelen taraftarlarıyla paylaştı. Kupa töreni için hazırlanan platforma çıkan futbolcu ve teknik heyete madalyaları takdim edildi.

Bodrum FK'nin kazandığı kupa teknik direktör İsmet Taşdemir ve futbolcuların elinde yükseldi. Futbolcular ve teknik heyet, kupayı aldıktan sonra Süper Lig'e çıkmayı taraftarlarıyla kutladı.

İsmet Taşdemir: Yarım kalan hikayeyi bitirdiler

Bodrum FK'nin teknik direktörü İsmet Taşdemir, "Bu sene 'yarım kalan hikaye' demiştik. O kadar önemli, o kadar karakterli bir oyuncu grubum var ki bugün o yarım kalan hikayeyi bitirdiler" dedi. Taşdemir, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, söyleyecek bir kelime bulamadığını vurguladı. Üç sene boyunca lig fark etmeksizin her sene play-off, her sene final oynadıklarını ifade eden Taşdemir, şunları dile getirdi: "Geçen sene canımız çok yanmıştı, çok üzülmüştük. Bu sene 'yarım kalan hikaye' demiştik. O kadar önemli, o kadar karakterli bir oyuncu grubum var ki bugün o yarım kalan hikayeyi bitirdiler. Rakip zordu, güçlüydü. 10 kişi kalmaları tabii bizim avantajımız olabilir ama ne olursa olsun inanılmaz derecede gol pozisyonuna girdik, pozisyonları harcadık. Bir an endişe etmedim değil ama çok şükür galip geldik."

Celal Dumanlı: Gülme sırası bizde

Henüz 12 yaşındayken Bodrum ekibiyle yolları kesişen ve 18 yıl boyunca aynı formayla tüm liglerde oynayıp gol atma başarısı gösteren Celal Dumanlı ise, "Geçen bir haftada 2 yıllık ağlamıştım neredeyse. Eşim bile çok şaşırdı, beni hiç ağlarken görmemişti. Yeterince ağladık şimdi gülme sırası bizde" dedi.

Başkan Öztürk: Demek ki oluyormuş

Bodrum FK Başkanı Fikret Öztürk de karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi: "4 sene önce bu takımı satın aldık, şirket oldu. Aldığımız zaman ikinci ligde borçlu bir takımdı. Önce borcunu ödedik. İkinci sene play-off oynadık, 1. Lig'e çıktık. İki senedir 1. Lig'de play-off oynuyoruz, bu sene kısmet oldu. Bodrum'a ve ülkemize hayırlı olsun. Son derece mutluyuz. Bodrum gibi bir yerden bir takımın Süper Lig'e çıkması, demek ki oluyormuş. Takımımızda 10-15 tane daha oynamayan gençlerimiz var. Çoğunu gençlerden oluşturduk. İnşallah Türk futbolunda da aynı şekilde olur. Stat problemimiz var ama herhalde halledilir. Bodrum'da oynayacağız, ne yaparsak yapacağız, bir şekilde oynayacağız. Işıklandıracağız her şeyden önce. Büyüklerimiz, sayın Cumhurbaşkanımız da herhalde olayı görüyor, bize bir stat yaptırır. Onun hediyesi o olur."