08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 23.07.2024 13:46 | Son Güncelleme: 23.07.2024 13:54

Bordeaux bir kez daha küme düşürüldü

Fransa'nın köklü takımlarından olan Bordeaux, satışının iptal olması nedeniyle iflasın eğişine geldi. Kapatılması gündemde olan takımın Ligue 2'den Ulusal Lig'e düşürülmesine karar verildi
Bordeaux bir kez daha küme düşürüldü

Fransa’nın köklü kulüplerinden olan ve Fransa 2’nci Ligi’nde mücadele eden (Ligue 2) Bordeaux, borçları sebebiyle Ulusal Lig’e (3.Lig) düşürüldü. Ligue 1'de mücadele ettiği 2021-2022 sezonunun sonunda küme düşürülen kulüpten yapılan açıklamada Finansal Kontrol Departmanı tarafından verilen yeni küme düşme cezasına itirazın geri çekildiği ve verilen kararın kabul edildiği belirtildi.

Geçen sezonu 12. sırada tamamladı

Ligue 1'de sonuncusu 2008-2009 sezonunda olmak üzere 6 şampiyonluk yaşayan Bordeaux, geçen sezon Ligue 2'yi 50 puanla 12. sırada tamamlamıştı. 

Ne olmuştu?

Finansal borçlar sebebiyle satışa çıkarılan kulübün satışının iptal olması sebebiyle Fransız ekibi kabus gibi bir senaryo yaşamaya başladı. L'Equipe'in haberine göre; kulübün satışının 48 saat içinde gerçekleşmemesi durumunda Bordeaux'nun amatör kümeye düşürülmesi veya tamamen kapatılması gibi iki seçenek bulunuyordu. 

"Her açıdan hatalıyız"

Gelişmeler üzerine dün açıklamalarda bulunan Bordeaux efsanesi Alaine Giresse, "Üzücü, hayal kırıklığı, hayal edilemez. Her şey... Bir kulübün inişleri ve çıkışları olabilir. Biz düşmemek için oynadık. Ama şimdi, bunun ötesine geçtik. Çok ama çok dipteyiz. Bunun bu kulübün başına gelebileceğini düşünmemiştim. Kaçınılmaz olarak kötü seçimlerden oluşan bir döngü vardı ve geldiğimiz nokta bu. Her açıdan hatalıyız" ifadelerini kullandı.