19 Eylül 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 14.09.2024 22:25 | Son Güncelleme: 14.09.2024 23:07

Çaykur Rizespor’u 5 golle geçti: Galatasaray ligde 4'te 4 yaptı

Süper Lig’in 5’inci haftasında Çaykur Rizespor’u konuk eden Galatasaray mücadeleyi 5-0 kazandı. Ligde 4'te 4 yapan sarı-kırmızılı takım puanını 12'ye yükseltti
Çaykur Rizespor’u 5 golle geçti: Galatasaray ligde 4'te 4 yaptı

Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 5. haftasında ağırladığı Çaykur Rizespor'u 5-0 mağlup ederek yoluna kayıpsız devam etti. Sarı-kırmızılı takım, Süper Lig'de Atakaş Hatayspor, TÜMOSAN Konyaspor ve Adana Demirspor'un ardından Çaykur Rizespor'u da mağlup ederek 4'te 4 yaptı.

Galatasaray, RAMS Park'ta oynanan müsabakayı 3. dakikada Davinson Sanchez, 25. dakikada Abdülkerim Bardakcı, 49. dakikada Gabriel Sara, 61. dakikada Dries Mertens ve 80. dakikada Barış Alper Yılmaz'ın attığı gollerle 5-0 kazandı. Sarı-kırmızılı takım, puanını 12'e çıkartarak liderliğini sürdürdü.

Osimhen maç sonunda tribüne çıktı

Galatasaray forması ile ilk maçına çıkan Victor Osimhen'e, sarı-kırmızılı taraftarlar büyük ilgi gösterdi.

Taraftarlar, maç öncesindeki ısınmada Nijeryalı futbolcuyu tribünlere çağırarak tezahüratlarda bulundu. Osimhen karşılaşma sonunda taraftarların bulunduğu tribüne çıktı.

Gabriel Sara'dan ilk gol

Galatasaray'ın yeni transferlerinden Gabriel Sara, sarı-kırmızılı forma altında ilk golünü Çaykur Rizespor'a attı. Brezilyalı orta saha, 49. dakikada rakip ağları havalandırarak yeni takımıyla ilk gol sevincini yaşadı.

İki maçında 10 gol attı

Galatasaray, Süper Lig'deki son iki karşılaşmasında 10 kez topu rakip ağlarla buluşturdu. Sarı-kırmızılı takım, ligin 4. haftasında Adana Demirspor'u 5-1, 5. haftada da Çaykur Rizespor'u 5-0 mağlup etti.

Bu sezon ilk kez kalesini gole kapadı

Galatasaray, bu sezon resmi maçlarda ilk kez kalesinde gol görmedi. Süper Kupa'da Beşiktaş'a 5-0 yenilen sarı-kırmızılı ekip, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda İsviçre temsilcisi Young Boys'a 3-2 ve 1-0'lık skorlarla mağlup oldu. Sarı-kırmızılı takım, Süper Lig'de de Atakaş Hatayspor, TÜMOSAN Konyaspor ve Adana Demirspor'dan da birer gol yedi.

Yunus Akgün bu sezon ilk kez ilk 11'de

Galatasaray'ın 24 yaşındaki kanat oyuncusu Yunus Akgün, bu sezon ilk defa ilk 11'de forma şansı buldu. Geçen sezon İngiliz ekibi Leicester City'de kiralık olarak forma giyen Yunus Akgün, bu sezon Süper Lig'deki Atakaş Hatayspor, TÜMOSAN Konyaspor ve Adana Demirspor maçları ile Süper Kupa'daki Beşiktaş müsabakasında sonradan oyuna dahil olmuştu.

Davinson Sanchez formasına kavuştu

Sakatlığı geçen Davinson Sanchez, Çaykur Rizespor maçına ilk 11'de başladı. Süper Lig'in ilk haftasındaki Atakaş Hatayspor maçında sakatlanan Kolombiyalı stoper, UEFA Şampiyonlar Ligi elemesinde Young Boys ile oynanan iki müsabaka ile Süper Lig'deki TÜMOSAN Konyaspor ve Adana Demirspor karılaşmalarında görev alamadı. Sakatlığı atlatmasının ardından Çaykur Rizespor maçında formasında kavuşan Sanchez takımının ilk golüne imza attı.

İki takım da altışar oyuncu değiştirdi

Karşılaşmada iki takım da altışar oyuncu değişikliği yaptı. Çaykur Rizespor'un Özbek futbolcu Husniddin Alikulov'un beyin sarsıntısı nedeniyle oyuna devam edemezken, kurallar gereği iki takım da fazladan birer oyuncu değiştirme hakkı elde etti. Müsabakada hem Çaykur Rizespor hem de Galatasaray, altışar oyuncu değiştirdi.