20 Eylül 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 19.08.2024 18:35 | Son Güncelleme: 20.08.2024 14:42

Çeşme’de yelkenler fora, heyecan doruktaydı

Bu yıl sekizinci kez düzenlenen Arkas Aegeanlink Regatta yat yarışı, 13-18 Ağustos arasında Çeşme’nin hareketli günlerine ekstra heyecan kattı. 5 gün boyunca yapılan 6 yarışın sonunda, Overall’da birincilik ödülünü Arkas Blue Moon teknesiyle Arkas Sailing Team aldı
Çeşme’de yelkenler fora, heyecan doruktaydı

Arkas Aegeanlink Regatta, sekiz yıldır Çeşme’de düzenlenen ve yelken meraklılarının her yıl radarında olan bir yat yarışı. Bu yıl yarışın sekizincisi, 13-18 Ağustos günlerinde gerçekleşti. Arkas, EAYK (Ege Açık Deniz Yat Kulübü) ve IC Çeşme Marina işbirliği; Türkiye Yelken Federasyonu, Çeşme Belediyesi ve Çeşme Kaymakamlığı desteğiyle düzenlenen yarış, IRC ve destek sınıfının yanı sıra J70 sınıfı yatların rekabetine de sahne oldu. Bu yılki yarışa 32 tekne ve 300’ün üzerinde yelkenci katıldı.

Arkas Aegeanlink Regatta’da beş gün boyunca yapılan 6 yarışın sonunda, Overall’da birincilik ödülünü Arkas Blue Moon teknesiyle Arkas Sailing Team aldı. Overall kategorisinde HIT X ikinci olurken üçüncülüğü ise Göztepe Yelken Ağanlar 1925 aldı. Arkas Blue Moon ayrıca Trophy kupasının da bir yıllığına sahibi oldu. Bir yıl sonraki yarışta kupa, yeni şampiyona verilecek. Yarışı üst üste beş yıl kazanan tekne ise kupanın daimi sahibi olacak.

Farklı sınıfların kazananları

Arkas Aegeanlink Regatta’da IRC A0’da Arkas Blue Moon birinci olurken Göztepe Yelken Ağanlar 1925 ikinci oldu. IRC A1’de Lagertha birinci, Arkas Blue Moon I ikinci ve Mersin Yelken Akademisi üçüncü; IRC A2’de HIT X birinci, Passion II-Lobster Sailing Team ikinci ve Mersin Yelken Akademisi üçüncü; IRC A3’te ise Esquia birinci, Corendon Cheese ikinci ve Toxic üçüncü oldu. IRC A4’te Jumbo Jet birinci, Zamazingo ikinci, Dawn üçüncü; IRC A5’te Beymetal Team LR birinci, Özay Sailing Team ikinci ve Dalan Quattro üçüncü; IRC B1’de ise Callista birinci, Corendon Cheese ikinci ve Toxic üçüncü oldu. Destek sınıfında ise birinci Elisa, ikinci No Nema ve üçüncü My First oldu.

Yıldızburnu Taş İskele’de düzenlenen ödül töreninde konuşan Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak “Yelken sporunu bir bütün olarak düşünerek tüm sınıflarıyla bir aile olarak büyüyeceğiz. Bunun en önemli unsurlarından olan olimpiyatlardan yeni geldim. Olimpik yelken takımımız artık dünyada takip edilen bir ekip. Bu, hepimizin gururu.  Bu takımın lojistik sponsorluğunu Sayın Bernard Arkas üstlendi. Çok teşekkür ediyorum. Bunun adı sponsorluk değil, yoldaşlık. Çeşme’de bu muhteşem rüzgarda kaymakamımız ve belediye başkanımız arkamızda olduğu sürece daha birçok yarışı birlikte yapacağız. Rüzgarınız daim olsun” şeklinde konuştu.

Çeşme’nin rüzgarı renklendi!

Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli  ise “Hiçbir karşılık beklemeden sporun gelişmesi için büyük emek ortaya koyan Arkas Ailesi’ni, kıymetli sporseverlerimizi ve hocalarımızı tebrik ediyorum. Çeşme’nin rüzgarına renk katıyorsunuz. Bu sporun daha da gelişmesini ve büyümesini diliyorum” dedi. Ödül töreninin ardından tüm takımlar ve Çeşmeliler Mirkelam konseriyle coştu.

Ana sponsorluğunu Arkas Line’ın üstlendiği Arkas Aegean Link Regatta 24’ün co-sponsorları ise Corendon Airlines, Cevher ve FAMM Urla oldu.

"Türkiye’deki yelkenciliğin ciddi olduğunu gösterecekler"

Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, aynı zamanda Arkas Spor As Başkanlığı şapkasını da taşıyan Bernard Arkas, yapılan basın toplantısında, yelkenin de voleybol gibi bir takım oyunu olduğunu ve oluşturulan kurgu sayesinde tüm ekibin aynı hedefe odaklanarak başarıya ulaşmaya çalıştıklarını anlattı.

Arkas, takım olarak ulusal ve uluslararası arenada kazandıkları başarıların ardından hedeflerini şöyle belirtti:

  • Şimdi ise lokasyonları ikiye böleceğiz. İki takım kuracağız ve takım seyahat edecek. Yeni aldığımız, teknemiz TP52 model Blue Moon İtalya’da konuşlanacak. Blue Moon I ise Türkiye’de yarışlara katılmaya devam edecek.
  • Dolayısıyla iki takıma ihtiyacımız vardı. İki farklı disiplinde iki farklı takımı oluşturduk. Tekne bir araç ve takımın kazanmak için doğru araca ihtiyacı var.
  • Önemli olan takımın yetkinliği. A takımının hedefi belli. 3 ana kupayı almalarını istiyorum. Giraglia Rolex Cup, Fransa Les Voiles Saint Tropez, Malta Middle Sea Race Rolex Cup. Akdeniz’de 3’ü büyük toplam 9 yarış olacak.
  • Tüm düzenlemeleri yaptık, hazırız. Burada ismimizi duyurmak istememin amacı uluslararası yelken camiası bizi tanısın, Türkiye’deki yelkenciliğin ciddi olduğunu anlasınlar.
  • Böylece yarışmayı seven takımları Türkiye’deki yarışlara çağırabiliriz. İnsanlar İsveç’ten Malta’ya gelebiliyorsa Türkiye’ye de gelirler