03 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 17.08.2022 13:45 | Son Güncelleme: 17.08.2022 15:43

Cristiano Ronaldo transfer iddialarına patladı: Tüm gerçekleri birkaç hafta içinde öğreneceksiniz

Avrupa futbolunda yeni sezon öncesi 3 transfer çok merak ediliyordu. Mbappe Paris St. Germain'de kaldı, Haaland, Manchester City'e imza attı. Cristiano Ronaldo’nun ne yapacağı ise hala belirsiz. Portekizli yıldız bugün dayanamadı ve isyan etti: Tüm gerçekleri birkaç hafta içinde öğreneceksiniz
Cristiano Ronaldo transfer iddialarına patladı: Tüm gerçekleri birkaç hafta içinde öğreneceksiniz

Avrupa futbolunda 2022/23 sezonu yaz transfer dönemi bir hayli hareketli geçiyor. Transfer borsasında her geçen gün birbirinden önemli hamleler yapılırken imzalar da art arda geliyor. Elbette yeni sezon öncesi 3 isim diğerlerinden ayrılıyordu. Mbappe, Erling Haaland ve Cristiano Ronaldo...

Real Madrid ile anlaşmasına kesin gözüyle bakılan hatta transfer borsasını değiştirmesi beklenen Kylian Mbappe, Paris St. Germain'de kaldı. Fransız yıldızın bu kararı Paris'te mutluluk yaratsa da olası zincirleme etkilerin gelmemesi transfer piyasasındaki heyecanı düşürdü.

Borussia Dortmund'un yıldızı Erling Haaland ise Manchester City'i tercih etti. Yılın iki transferinden Mbappe takım içinde Messi ve Neymar ile yaşadığı problemlerle, Haaland ise rakip Liverpool'un yeni forveti Darwin Nunez'in performansının çok altında kalması ile gündemde.

Hal böyle olunca tüm gözler Cristiano Ronaldo’ya çevrildi. Portekizli yıldızın ismi birçok takım ve kriz ile birlikte yazıldı ancak şu ana kadar hiçbiri doğrulan(a)madı.

Sonunda Ronaldo Instagram'daki bir gönderiye isyan etti:  Medya yalan söylüyor. Gerçekleri birkaç hafta içinde vereceğim röportajın ardından öğreneceksiniz. Hakkımda yazılan 100 haberden yalnızca 5'i doğru" dedi. Peki ama futbol dünyasının en skorer ismi nasıl oldu da isyan noktasına geldi ve geleceği ne olacak. Gelin sürece birlikte bakalım... 

Cristiano Ronaldo - Manchester United birlikteliği Avrupa'da futbol gündemini uzun süredir meşgul ediyor. İngiliz basını, Cristiano'nun yönetime ayrılma isteğini kesin bir dille söylediğini yazdı. Temel neden Portekizli yıldızın Şampiyonlar Ligi’nde rekorlarını muhafaza etmek, hatta geliştirmek istemesi. Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki en önemli turnuvasında yer almayan kulübün yönetimi ise bu talebe sıcak bakmıyor. İngiliz basını Manchester United yönetiminin Sir Alex Ferguson'u devreye sokarak Cristiano'yu ikna etmeye çalıştığı belirtiliyor.

37 yaşındaki süperstar, 12 yıl sonra döndüğü Manchester United'daki ilk sezonunda 38 maçta 24 gol 3 asistlik performans sergiledi

Ancak kriz çözülebilmiş değil ve iki başlık altında devam ediyor. Birincisi Ronaldo'nun takım içindeki tavrı-geleceği diğeri ise olası transfer ihtimalinde yeni adresi ve yerine gelecek isim...

İlk defa kampa katılmadı

Portekizli yıldız  kariyerinden ilk defa ailevi problemleri öne sürerek sezon hazırlıklarına bir ay geç katıldı. Hazırlık maçında devre arasında oyundan alınınca bitiş düdüğünü beklemeden Old Trafford’dan ayrılması Manchester United'ın yeni Teknik Direktörü Erik ten Hag'ı kızdırdı. 

Geçen yıl tüm kulvarlarda 49 maçta 32 gol üreten Ronaldo üst üste 18. kez Ballon d'Or'a aday gösterildi

Hollandalı teknik adam,  ligin ilk haftasındaki Brighton maçında Portekizli yıldızı yedek bıraktı. Ancak mağlubiyet bu kararı tartışmalı hale getirdi. Erik ten Hag karşılaşmaya yedek kulübesinde başlayan ve 53. dakikada oyuna giren Cristiano Ronaldo için "Takımla sadece 10 gün antrenman yaptı. Bu, 90 dakika sahada kalması için az bir süre" dedi.

CR7, kariyerindeki en farklı 8 yenilginin 3'ünü, Manchester United'da oynadığıson 1 senede aldı

Manchester United, Premier Lig'in ikinci haftasında Brentford'a konuk oldu. Heyecan dolu müsabakada Cristiano Ronaldo ilk 11'de yer aldı. Ancak 4-0 tarihi yenilgi krizi daha da büyüttü.

Kimileri CR7'nin takımdan ayrılması halinde kulübün daha kötü hale geleceğini kimileri ise iyi bir forvet transferiyle tüm sorunların çözüleceğini savundu. Elbette iki tezden hangisinin doğru olduğunu zaman içinde ortaya çıkacak.

İki maç sonunda ayrılığa onay verdi

Ancak İngiliz basını bu sürecin sonunda Eric ten Hag,'ın Ronaldo'nun performansından memnun olmadığını ve futbolcunun ayrılığına onay verdiğini yazdı. Anthony Martial'ın sakatlığı ve Ronaldo krizi, Kırmızı Şeytanları yeni forvet arayışlarına sürükledi. Gelecek transfer hamlesi şimdilik belirsiz. 

United'ın listesinde 3 ismin olduğu konuşuluyor: Alvaro Morata, Pierre-Emerick Aubameyang  ve Mauro Icardi 

Ronaldo'nun menajeri Jorge Mendes'in çalmadık kapı bırakmadı ve hala çalışmalarına devam ediyor ancak Devler Ligi takımları 37 yaşındaki yıldızı istemiyor.

24 milyonluk engel

Portekizli oyuncunun 24 milyon euro'luk yıllık ücreti transferin önündeki en büyük engel olarak duruyor. Ronaldo'nun, Barcelona, Bayern Münih, Chelsea Inter ve Milan gibi ekipler tarafından reddedildiği konuşuluyor.

Corinthians ihtimali kovalıyor

Adı Atletico Madrid ile anılan futbolcuyu şuana kadar kesin olarak isteyen tek kulüp ise teknik direktörlüğünü Fenerbahçe'nin eski çalıştırıcısı Vitor Pereira'nın yaptığı Corinthians. Başkan Duilio Monteiro Alves'in "Futbolda her şey mümkün. Böyle bir ihtimal daha önce yoktu ama şimdi gözümüz üzerinde" sözleri de iddiaları doğruluyor ancak Şampiyonlar Ligi faktörü ihtimali neredeyse sıfırlıyor. 

Galatasaray ve Fenerbahçe

Transfer iddiaları öyle bir hal aldı ki Ronaldo'nun ismi Galatasaray ve Fenerbahçe ile de anıldı. Geçtiğimiz günlerde bir kullanıcı Cristiano Ronaldo’nun resmi Instagram hesabında paylaştığı gönderinin altına “Come to Galatasaray “yazdı. Ronaldo’nun bu yorumu beğenmesi futbol gündemine oturdu. Yetmedi  Ronaldo'nun Jesus'u tanıdığı için Fenerbahçe'ye gelebileceğine yönelik haberler çıktı. Elbette CR7'nin efsane olduğu Manchester United'ı Şampiyonlar Ligi'nde yer almadığı için bırakmak istemesi göz arda edildi.

Gülerek cevap verdi

Portekizli teknik direktör konunun kendisine sorulması üzerine bu soruya gülerek cevap verdi ve adeta her şeyi özetledi: Evet Ronaldo ile arkadaşız ama onun kariyeriyle ilgili farklı hırsları, farklı hedefleri var. Avrupa'da 5 büyük lig dışında bir ligde oynayacağını düşünmüyorum ama Fenerbahçe'ye gelmeyeceğini kesinlikle söyleyebilirim ama benim istemediğim için değil kendisinin istememesinden dolayı.

Şimdilik hem Cristiano Ronaldo hem Manchester United kriz yönetimini kendi çıkarları doğrultusunda devam ettiriyor. Sürecin kimin istediği gibi ve nasıl sonuçlanacağı ise Portekizli yıldızın Instagram hesabından bahsettiği ve birkaç hafta içinde vereceği röportaja kadar belli olmayacak. Kesin olan ise futbol dünyasında bu sezonun en çok merak edilen sorusunun cevabının en geç Premier Lig'de (Premier League) transfer sürecinin son günü olan 1 Eylül'de netleşeceği.