06 Temmuz 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 18.06.2024 21:11 | Son Güncelleme: 18.06.2024 21:51

Cristiano Ronaldo'yu bir kez daha geride bıraktı: Avrupa Şampiyonası'nda tarihi rekora imza attı

Real Madrid forması giyerken ligde aldığı 373 dakika sürede 6 gol atarak La Liga tarihine geçen ve Ronaldo'nun rekorunu kıran Arda Güler, bu kez Gürcistan maçında attığı golle Ronaldo'nun bir başka rekorunu daha kırdı
Cristiano Ronaldo'yu bir kez daha geride bıraktı: Avrupa Şampiyonası'nda tarihi rekora imza attı

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu ilk maçında Gürcistan'ı 3-1 mağlup eden A Milli Takım, şampiyonaya galibiyetle başladı. İlk yarısı 1-1 sona eren mücadelede ay-yıldızlı ekibin galibiyet golleri; Mert Müldür, Arda Güler ve Kerem Aktürkoğlu'ndan geldi. Turnuvaya ilk kez katılan Gürcistan'ın şampiyona tarihindeki ilk golünü ise Georges Mikautadze attı.

Tarihi rekor

Gürcistan filelerini havalandıran Arda Güler, büyük turnuvalar (Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası) tarihinde gol atan en genç Türk oyuncu oldu (19 yaş 114 gün).

Arda Güler (19 yaş 114 gün), Cristiano Ronaldo'yu (2004; 19 yaş 128 gün) geride bırakarak Avrupa Şampiyonası tarihinde çıktığı ilk maçta gol atan en genç oyuncu oldu.

Real Madrid formasıyla da rekor kırmıştı

İspanya La Liga'nın 37. haftasında Real Madrid, deplasmanda Villarreal ile karşılaştı. Maça ilk 11'de başlayan ve 2 gol atan genç Arda Güler karşılaşmanın en dikkat çeken isimlerinden biri oldu. 19 yaşındaki Arda Güler, ilk yarıda attığı ilk ve son gollerle bu sezon La Liga'daki gol sayısını 6'ya çıkardı ve Real Madrid tarihinde en az sürede en fazla gol atan oyuncu olarak tarihe geçti.

Sezonun başında yaşadığı sakatlıkların ardından sahada 373 dakika süre alan Arda, bu süreye 6 gol sığdırarak önemli bir başarı elde etti. Arda, 373 dakikada 6 gol atarak, bu başarıya 436 dakikada ulaşan Cristiano Ronaldo, 605 dakikada ulaşan Ronaldo Nazario, 749 dakikada ulaşan Raul ve 780 dakikada 6 gol atan Lionel Messi gibi isimleri geride bıraktı.

Arda Güler: Bu golün hayalini kuruyordum

A Milli Takım'ın Gürcistan ile karşılaştığı maçta harika bir gol kaydeden Arda Güler, maçın ardından açıklamalar yaptı. Arda Güler yaptığı açıklamada, "İnanılmaz hisler içindeyim. Çünkü, bu golün hayalini kuruyordum. Buradaki insanlara mutluluk yaşatmak istiyordum. Bana inanılmaz sevgi var, ben de bunu karşılığını vermek için çok çalışıyorum. Böyle gollerle umarım onları mutlu edebilirim" dedi.

"Gol anında vuruyorum böyle. İdman sonlarında böyle vuruşları çok çalışıyorum" diyen Güker, şöyle devam etti: "Maçta da böyle gol attığım için çok mutlu oldum. Kazandığımız için çok mutluyuz. Herkese armağan olsun"

Real Madrid ve Ancelotti'nin desteğine değinen genç oyuncu, "Ancelotti Hocamız bana mesaj attı, başarılar diledi. Real Madrid'in desteği de beni çok motive ediyor. Buradaki herkesin hakkını vermek gerekiyor. İnanılmaz bir atmosfer vardı" diye konuştu.