18 Ekim 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 08.08.2023 12:21 | Son Güncelleme: 08.08.2023 13:35

Dinamo Zagreb - AEK maçı ertelendi: Taraftar kavgasında 1 kişi öldü

Yunanistan'ın AEK ile Hırvatistan'ın Dinamo Zagreb takımları arasında oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turu ilk maçı öncesinde taraftarlar arasında başkent Atina'da çıkan kavgada bir kişi hayatını kaybetti
Fotoğraf: Giorgos Arapekos/ Getty Images
Fotoğraf: Giorgos Arapekos/ Getty Images

Yunanistan’ın AEK ile Hırvatistan’ın Dinamo Zagreb takımları arasında oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turu ilk maçı öncesinde taraftarlar arasında başkent Atina’da kavga çıktı. Yaklaşık 100 Dinamo Zagreb taraftarının yasak olmasına rağmen maç için karayolunu kullanarak Yunanistan'a gitmesiyle başlayan olaylarda 29 yaşında bir AEK taraftarı bıçaklanarak hayatını kaybetti.  Aynı kavgada 6 kişi  yaralanırken, 82'i Hırvat olmak üzere 96 kişi gözaltına alındı.

UEFA, maçın ertelenmesi konusunda bir toplantı yaptı. İlk alınan karar maçın seyircisiz olarak oynanması yönünde oldu ancak daha sonra karşılaşmanın ertelenmesi doğrultusunda yeni bir karar alındı.

Men olasılığı konuşuluyor

Yunanistan'dan Skai'nin haberine göre yaşanan olayların ardından UEFA'nın soruşturmalara başladığı ve Dinamo Zagreb'in UEFA organizasyonlarından men edilebileceği belirtildi. 

Zagreb'den özür

Yaşanan olaylardan dolayı üzüntüsünü dile getiren Dinamo Zagreb, deplasman yasağı olmasına rağmen yapılan bu saldırının kabul edilemez olduğunu duyurdu:  GNK Dinamo; Yunan polisi ile Yunan ve Hırvat medyasının raporlarına göre, Hırvatistan'dan gelen taraftarların Yunan futbol kulübü AEK taraftarlarıyla bir olaya karıştığı dün gece Atina'da meydana gelen saldırıları şiddetle kınıyor. Bu tür olaylar, kulüp ve topluluk olarak tanıttığımız değerlere ve etik değerlere uygun değildir.

Bir spor organizasyonu olarak, her zaman adil oyunu, sportmenliği ve stadyumlarda olumlu bir atmosferi teşvik etmeye kendimizi adadık. Saldırılar sadece orada bulunan herkesin güvenliğini tehdit etmekle kalmaz, aynı zamanda futbolun insanları ve kültürleri birleştiren bir spor olarak itibarına da zarar verir.

Bu olayla ilgili derin endişemizi ifade ediyoruz. Maalesef olaylarda bir kişi hayatını kaybetti. GNK Dinamo, merhumun ailesine en içten başsağlığı dileklerini sunar. UEFA'nın her iki maçın da deplasman taraftarı olmadan oynanmasına karar verdiğini göz önünde bulundurarak tüm Dinamo taraftarlarını Yunanistan'daki maça seyahat etmemeye bir kez daha hatırlatıyoruz.