03 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 03.04.2024 00:17 | Son Güncelleme: 03.04.2024 00:32

Dursun Özbek'ten Ali Koç'un açıklamalarına tepki: Savcıları göreve çağırıyorum

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un olağanüstü genel kurulda yaptığı açıklamalara tepki gösterdi. Koç'un Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur'u tehdit ettiğini savunan Özbek, "Cumhuriyet savcılarını buradan göreve çağırıyorum. Bu tehdit cezasız kalmamalı" dedi
Dursun Özbek'ten Ali Koç'un açıklamalarına tepki: Savcıları göreve çağırıyorum

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un olağanüstü genel kurulda yaptığı konuşmada Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur'u tehdit ettiğini savunarak savcıları göreve çağırdı. Hatayspor maçının ardından açıklamalarda bulunan Özbek, "O kadar büyük bir kalabalığın önünde Galatasaray başkan vekilini tehdit ediyor. Tehdidin boyutu da öyle lafzi bir tehdit değil. Topyekun bir tehdit, bugün, yarın, bundan sonra. Nedir bu ya! Biz nerede yaşıyoruz ya. Hiç bu ülkenin huzurunu düşünmüyor musun? 60 milyon insanı provoke etmek suretiyle istenmeyen olaylara sebep mi olmak istiyorsun? Bu durumdan vazife çıkarsa birisi, benim başkan vekilime bir şey yapsa. Çoluğu var, çocuğu var, ailesi var. Tek başına aslanlar gibi dolaşıyor. Başına bir şey gelse... Trabzon'da daha taze bir olay yaşamışız. Daha onun ateşi sönmeden tekrar tehditlerle... İlla Galatasaraylı bir yöneticinin değil bir taraftarın öldürülmesi memnun mu edecekti seni?" dedi. 

Ali Koç'a "Konuştuğun kelimeleri, konuşmanı gece yatmadan bir daha dinle" diye seslenen Galatasaray Başkanı şöyle devam etti: "O konuşma tarzına kesinlikle bizden aynı seviyede bir cevap gelmez. Bir şampiyonluk için değer mi? Bir can gitse ya da bir saldırı olsa. Çok üzgünüm, son derece üzgünüm. Ben onun abisi yaşındayım. Şunu bilsin ki şampiyonluklar öyle tehditle falan kazanılmıyor. Şampiyonluklar mertçe sahada mücadele ederek kazanılıyor. Bu bir değil, iki değil. Benzer tehdidi federasyonda bir toplantıda yapmıştı. Orada da aynı şekilde Erden beyi tehdit etmeye kalktı. Gereken cevabı aldı, yerine oturdu. Baktığınız zaman yurt dışında eğitim görmüş, çok önemli bir ailenin ferdi. Yakışıyor mu? Tekrar söylüyorum, akşam konuşmasını tekrar dinlesin. Galatasaray Spor Kulübü ve Galatasaraylılar hiçbir zaman onun seviyesine inmeyecek."

"Bu konuşmalar başka bir sektörü çağrıştırıyor"

Fenerbahçe Başkanı'nın konuşmasında '60 milyon insanı birbirine kırdırmaya yönelik cümleler' bulunduğunu savunan Özbek, "Bir ülkede birliği beraberliği böyle tehdit eden bir konuşma olamaz. Başka bir sektörü çağrıştırıyor yapılan konuşmalar. Cumhuriyet savcılarını buradan göreve çağırıyorum. Savcılar resen, hemen hareket etmelidir. Bu konuşma, bu tehdit cezası kalmamalı" dedi. 

Ali Koç ne demişti? 

Ülker Stadı'nda düzenlenen olağanüstü genel kurul toplantısında konuşan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, şu ifadeleri kullanmıştı: "Tek önceliği futbolcularımıza ceza verdirtmeye çalışan bazı rakiplerimizi de not ettik. Ancak bir tanesi var, lugattaki kelimelerin insan versiyonları olsa, bu, yalanın insan versiyonu olurdu. Yanında bir de suç makinesi, terbiyesiz utanmadan televizyona çıkıyor. Trabzon'da yaşanan olaylar için sadece 'Olmamalıydı' deyip, 15 dakika bizim futbolcularımıza nasıl ceza verilmesi gerektiğini, o yarım aklıyla satır arası mesajlarla vermeye çalışıyor. Koskoca camiana yaptığın kontratlarla, verdiğin bilgilerle zaten yalanı dibine kadar soktun, bakalım nereye kadar. Ama Fenerbahçe seni de not etti. Sen 3-5 gün camianda söylediklerinden dolayı popüler olabilirsin ama her gece yatarken bizi düşün. Özellikle de benim başkanlığım bitince."