25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 15.11.2022 13:12 | Son Güncelleme: 15.11.2022 17:46

Erik ten Hag, Cristiano Ronaldo'nun gönderilmesini istedi

Cristiano Ronaldo'nun Manchester United ve Erik ten Hag hakkındaki sözleri İngiliz devinde deprem etkisi yarattı. Hollandalı teknik direktör olağanüstü toplantıda Portekizli yıldızın takımdan gönderilmesini istedi. Gözler Manchester United yönetiminin vereceği kararda
Erik ten Hag, Cristiano Ronaldo'nun gönderilmesini istedi

Cristiano Ronaldo'nun kulübü Manchester United'ı ve kendisini eleştirirken çok ileri gittiğini düşünen teknik direktör Erik ten Hag, pazartesi günü eş başkan Joel Glazer, icra kurulu başkanı Richard Arnold ve futbol direktörü John Murtough ile bir toplantı yaparak görüşlerini dile getirdi.

ESPN'in haberine göre Ten Hag, Ronaldo'nun şaşırtıcı röportajının ardından aile tatilini erteledi ve patronlarına 37 yaşındaki oyuncunun bir daha kulüp için oynamamasını talep etti. Ayrıca bazı oyuncuların, forvet oyuncusunun ilk kez pazar günü ortaya çıkan açıklamalarının zamanlamasına öfkelendikleri ve bunun birkaç saat önceki zaferlerini gölgelediğini düşündükleri söyleniyor.

Manchester United, Fulham karşısında genç Alejandro Garnacho'nun uzatma dakikalarında attığı golle zafer elde etti

Ten Hag Ronaldo'nun sezonun ikinci yarısında olumlu katkı sağlayabileceğini düşünse de, Portekizli oyuncu takım içindeki bütünlüğü sağlama konusunda istekli gözükmüyordu. Bu da United'ın sezonun ikinci yarısında bir kişi eksik kalabileceği anlamına geliyor çünkü Ten Hag, Ocak transfer döneminde yerine birini bulamasalar bile Ronaldo'nun Old Trafford'dan ayrılması konusunda kararlı.

Ne olmuştu?

Ten Hag yeni kulübünde çalışmaya başlamadan önce mayıs ayında, tüm zamanların en iyi oyuncularından biri olan Ronaldo ile çalışmak için sabırsızlandığını söylemişti. Ancak Ten Hag'ın Temmuz ayından bu yana Ronaldo'ya iki kez disiplin cezası vermesiyle bu ilişki zorlu bir hal aldı.

İlk olarak Rayo Vallecano ile oynanan sezon öncesi hazırlık maçını erken terk ettiği için azarlanan Ronaldo, daha sonra Tottenham karşısında yedek kalmayı reddetmesinin ardından bir maç için kadro dışı bırakıldı. Geçen sezon kulübün yılın oyuncusu ve en golcü oyuncusu olan Ronaldo, Ten Hag'in göreve gelmesinden bu yana çok daha az rol aldı. Sık sık yedek olarak kullanılan Ronaldo, bu sezon Premier Lig'de sadece dört maça çıkabildi.

Pazar gününden bu yana Talk TV'de Morgan ile yaptığı röportajda Ronaldo, Ten Hag'in kendisine saygı duymadığını iddia etti

Ronaldo verdiği röportajda, "Ten Hag'e saygı duymuyorum çünkü o bana saygı göstermiyor. Bazı insanlar beni burada istemiyor sadece koç değil, diğer iki ya da üç adam da. Sadece bu yıl değil, geçen yıl da istemediler. Dürüst olmak gerekirse bunu söylememeliyim. Ama umurumda değil.

United Ronaldo'yu kovma hazırlıkları yapıyor

Sportsmail Pazartesi günü United'ın Ronaldo'yu kovmanın yollarını araştırdığını ve avukatların Ronaldo'nun iddialarının sözleşmesini ihlal edip etmediğini incelediğini bildirdi. Çarşamba ve Perşembe günleri yayınlanacak olan röportajın geri kalanını bekleyen United, pazartesi günü bir açıklama yayınlayarak tüm gerçekler ortaya çıktıktan sonra cevabını değerlendireceklerini belirtti.