25 Eylül 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 19.04.2022 13:41 | Son Güncelleme: 19.04.2022 14:15

Eski dünya şampiyonu İngiliz boksör Amir Khan silah zoruyla soyuldu

Dünya eski şampiyonu İngiliz boksör Amir Khan eşi Faryal Khan'la dün akşam Londra'da silahlı iki kişi tarafından durdurulduğunu ve saatinin çalındığını açıkladı
Eski dünya şampiyonu İngiliz boksör Amir Khan silah zoruyla soyuldu

Ünlü boksör Amir Khan pazartesi gecesi Doğu Londra'daki bir restoranın önünde, 71 bin sterlinlik saatinin silah zoruyla çalındığını açıkladı. Evening Standard'ın haberine göre iki şüpheli sokakta eski dünya şampiyonuna doğru koştu. İçlerinden biri elmas kaplı Franck Muller Vanguard Chronograph saatini çalmadan önce Khan’ın yüzüne silah doğrulttu. Polis gelince bölgeyi aradı ancak hırsızlar saat 21:15 civarında otomobille olay yerinden kayıplara karıştı. 

“Önemli olan güvende olmamız”

35 yaşındaki Khan, hayranlarına kendisinin ve 30 yaşındaki eşi Faryal Makhdoom'un olaydan sonra güvende olduklarını söyledi. Daha sonra da hırsızların bulunması için seri numarası da dahil olmak üzere saatinin fotoğraflarını paylaştı.

Khan Tweeti'nde, “Az önce Doğu Londra, Leyton'da saatim silah zoruyla çalındı. Faryal ile karşıya geçiyordum ve neyse ki o benim birkaç adım arkamdaydı. İki adam koşarak bana yaklaştı ve yüzüme silah doğrultarak saatimi istedi” yazdı ve "Önemli olan ikimizin de güvende olması" diye ekledi.

Görgü tanığı konuştu

Bir görgü tanığı Khan’ın "kesinlikle dehşete düştüğünü” ve soyguncuların hemen arabaya binerek kaçtığını anlattı. Tanık “Amir, eşiyle güzel bir akşam geçirmiş ve günün erken saatlerinde alışverişe çıkmıştı. Onun kasıtlı bir hedef olması korkuları artırıyor. Durum son derece ciddi” diye konuştu.

Daha önce de hedef olmuştu

Olimpiyat madalyası sahibi Khan, saatler önce Instagram'da 719 pırlantayla süslenmiş gösterişli pembe altın saati takarken çekilmiş fotoğrafını paylaşmıştı. Khan 2012'de Birmingham'da 100 bin sterlinlik Range Rover'ını çalmaya çalışan levyeli 20 haydutla kavga etmek zorunda kalmıştı.

Scotland Yard’ın raporu

-Polis 18 Nisan Pazartesi günü saat 21:15'te High Road, Leyton'a çağrıldı.
-İki erkeğin saati çalıp kaçmadan önce 30 yaşlarında bir adamı ateşli silahla tehdit ettiği iddia ediliyor.
-Ateş veya yaralanma olup olmadığına dair herhangi bir bilgi yok.
-Polis müdahale etti ve bölgede arama yaptı.
-Bu çok erken aşamada herhangi bir tutuklama olmadı.
-Soruşturma başlatıldı ve polis bir dizi soruşturmayı takip ediyor.