05 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 10.09.2023 15:15 | Son Güncelleme: 10.09.2023 15:59

Eski sevgiliye şiddet iddiaları: Antony bir süre Manchester United'ta forma alamayacak

İngiltere Premier Lig takımlarından Manchester United, eski sevgilisine taciz ve şiddet suçlamaları altındaki Brezilyalı futbolcu Antony'nin bir sonraki duyuruya kadar takıma geri dönmeyeceğini açıkladı
Eski sevgiliye şiddet iddiaları: Antony bir süre Manchester United'ta forma alamayacak

23 yaşındaki Brezilyalı futbolcu Antony için kız arkadaşına şiddet uyguladığı iddialarını kabul eden Manchester ekibi, internet sitesinde bir açıklama yayımladı. Açıklamada, "Uluslararası maçlara katılmayan oyuncuların pazartesi günü antrenmanlara dönmesi gerekiyor. Ancak iddiaları ele almak için dönüşünün bir sonraki duyuruya kadar ertelenmesi konusunda Antony ile anlaşmaya varıldı" ifadeleri kullanıldı.

Ne olmuştu?

Brezilya basınında yer alan haberlere göre, 23 yaşındaki Antony, eski kız arkadaşı Gabriela Cavallin'e Manchester kentindeki bir otel odasında 15 Ocak'ta fiziksel saldırıda bulundu. Manchester ve Sao Paulo emniyetleri de olay hakkındaki soruşturmasını sürdürüyor.

Brezilya Milli Takımı'ndan da çıkartıldı

Brezilya Futbol Federasyonu ortaya çıkan iddianın kamuoyunda ses getirmesi ve araştırılma gerekliliği nedeniyle söz konusu kararın alındığı belirterek Antony'i milli kadrodan çıkarttığını duyurmuştu. İddiaları sosyal medya hesabından yalanlayan Antony ise "Hakkımda çıkan tüm suçlamaların, gerçeği yansıtmadığını rahatlıkla söyleyebilirim. Ortaya çıkan kanıtlar, suçsuz olduğumu gösterecek" ifadelerini kullanmıştı. 

Antony kimdir?

24 Şubat 2000 tarihinde Brezilya'da dünyaya gelen ve tam adı Antony Matheus dos Santos olan 1,72'lik oyuncu, futbol kariyerine doğduğu şehir São Paulo'nun alt yapısında başladı. Daha sonra Eredivisie (Hollanda birinci ligi) ekiplerinden Ajax'da forma giyen Antony'nin yolu en son Manchester United ile kesişti. Forvet ve sağ kanat pozisyonlarında forma alan 23 yaşındaki futbolcunun baskın ayağı ise sol ayağı. Kariyeri boyunca 167 maça çıkan Antony 36'sı gol 31'i asist olmak üzere bu karşılaşmalarda toplam 67 kez skora katkı sağladı.

Kaynak: AA