28 Eylül 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 26.06.2024 00:13 | Son Güncelleme: 26.06.2024 00:31

EURO 2024 C Grubu'nda İngiltere ile 'galibiyetsiz' Danimarka ve Slovenya son 16'da

EURO 2024 C Grubu'nda maçlar tamamlandı. Grubu 5 puanla lider tamamlayan İngiltere ile 2. ve 3. sırada yer alan 3'er puanlı Danimarka ve Slovenya son 16 turuna yükseldi. Sırbistan ise bağımsızlığını kazanmasından sonra katıldığı ilk Avrupa Şampiyonası'na grupta veda etti
EURO 2024 C Grubu'nda İngiltere ile 'galibiyetsiz' Danimarka ve Slovenya son 16'da

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) C Grubu maçları tamamlandı. Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen turnuvada C Grubu mücadelesi, İngiltere-Slovenya ve Danimarka-Sırbistan maçlarıyla sona erdi. Son maçlar öncesinde İngiltere'nin 4, Danimarka ve Slovenya'nın 2, Sırbistan'ın ise 1 puana sahip olduğu grupta son mücadelelerde gol sesi çıkmadı.

Bu sonuçların ardından İngiltere lider ve Danimarka ikinci olarak adlarını son 16 turuna yazdırdı. En iyi üçüncüler arasına girmeyi garantileyen Slovenya da son 16 turu bileti aldı. Sırbistan ise turnuvaya veda etti.

Slovenya ve Danimarka galibiyetsiz üst turda

Danimarka ve Slovenya, C Grubu'nda hiç galibiyet alamadan üst tura yükseldi. İki takım da gruptaki oynadıkları tüm maçlardan beraberlikle ayrıldı. 

Danimarka, 5. kez gruptan çıktı

Danimarka Milli Futbol Takımı, 10. kez katıldığı Avrupa Şampiyonası'nda 5. kez gruptan çıkma başarısı gösterdi. 1980'de gruplu oynanmaya başlayan turnuvada daha önce 4 kez gruptan çıkan Danimarka, 1 kez şampiyon olurken, 2 kez yarı, bir kez de çeyrek final oynama başarısı gösterdi. Danimarka, turnuvada beşinci kez grup aşamasını geçti.

Almanya ile eşleşti

Son Avrupa Şampiyonası'nda yarı final oynama başarısı gösteren Danimarka, son 16 turunda ev sahibi Almanya'nın rakibi oldu. A Grubu'nu lider tamamlayan Almanya ile Danimarka, 29 Haziran Cumartesi günü çeyrek finale yükselebilmek için mücadele edecek.

Sırbistan'ın ilk Avrupa Şampiyonası macerası kısa sürdü

Sırbistan, Yugoslavya'nın dağılması ve Karadağ ile ayrılmalarından sonra katıldığı ilk Avrupa Futbol Şampiyonası'na grup aşamasında veda etti. Fenerbahçeli futbolcu Dusan Tadic'in kaptanlığını yaptığı Sırbistan, EURO 2024 ile ilk kez bir Avrupa Şampiyonası'nda mücadele etti.

Kaynak: AA