02 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 14.01.2024 13:02 | Son Güncelleme: 14.01.2024 16:58

Fatih Terim'li Panathinaikos, Samet Akaydın'ı resmen açıkladı

Fatih Terim yönetimindeki Panathinaikos, Fenerbahçe'den Samet Akaydin’i sezon sonuna kadar kiraladığını açıkladı. Milli futbolcu böylece Panathinaikos forması giyen ilk Türk futbolcu oldu
Fatih Terim'li Panathinaikos, Samet Akaydın'ı resmen açıkladı

Samet Akaydin resmi olarak Yunanistan takım Panathinaikos'a transfer oldu. Teknik direktörlüğünü Fatih Terim'in yaptığı Panathinaikos, Fenerbahçe'den Samet Akaydin'i sezon sonuna kadar kiraladığını açıkladı. Yeşil-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, 29 yaşındaki futbolcunun Panathinaikos forması giyen ilk Türk oyuncu olacağı belirtildi. Samet Akaydın, bu sezon tüm kulvarlarda 11 maça çıktı.

Fenerbahçe ile bu sezon Süper Lig'de 10 maça çıkan 29 yaşındaki savunmacının sarı lacivertliler ile sözleşmesi 2026 Haziran ayında bitiyor.

Fenerbahçe transferi doğruladı

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe, Samet Akaydin’in kiralık transferi konusunda Yunanistan’ın Panathinaikos Kulübü ile satın alma opsiyonu ile birlikte anlaşmaya varıldığını resmen açıkladı. Sarı lacivertli kulüpten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Ara transfer döneminde yapılandırması sürdürülen Profesyonel Futbol A Takımımızda, oyuncularımızdan Samet Akaydin’in kiralık transferi konusunda Yunanistan’ın Panathinaikos Kulübü ile satın alma opsiyonu ile birlikte anlaşmaya varılmıştır."

Fatih Terim: Meydan okumaya geldim

Aralık ayında Yunanistan Süper Ligi ekiplerinden Panathinaikos ile anlaşan teknik direktör Fatih Terim, hedefinin Panathinaikos'u şampiyon yapmak olduğunu söylemişti. Fatih Terim şu açıklamaları yapmıştı:

"Şampiyonluk konusunda tecrübeliyim diyebilirim. Bir defa söyleyeyim, hiç kolay olmaz. Açıkçası ben buraya meydan okumaya da geldim. Bir hikaye yazmaya geldim. Bu konuda benimle aynı düşüncede olan bir başkan var. Şampiyon olmak istiyorsanız, şampiyon gibi düşünmelisiniz. Biz de şöyle yapacağız, açıkçası benim heyecanım ve coşkum şu anda en yüksek seviyede. Yarın akşam sayın başkan ve yöneticilerimiz, teknik heyet, futbolcularla ve aileleriyle bir yemek yiyeceğiz. Takımımızın büyük bir aile olduğunu düşünüyorum. Şampiyonluk içi o büyük aileye ihtiyaç var."