26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 24.03.2022 19:41 | Son Güncelleme: 25.03.2022 06:56

Fenerbahçe'de Mesut Özil ve Ozan Tufan'ın kadro dışı kalmasının perde arkası: İsmail Kartal “Mesut sen çıkıyorsun, Pelkas giriyor” deyince olanlar oldu

Fenerbahçe'de Mesut Özil ve Ozan Tufan neden kadro dışı bırakıldı? Oksijen, herkesin merak ettiği sorunun cevabına ulaştı. İşte İsmail Kartal ile Mesut Özil arasında yaşananlar ve kadro dışı kararının perde arkası
Fenerbahçe'de Mesut Özil ve Ozan Tufan'ın kadro dışı kalmasının perde arkası: İsmail Kartal “Mesut sen çıkıyorsun, Pelkas giriyor” deyince olanlar oldu

Oksijen özel haber

Fenerbahçe’nin son haftaların en iyi oyunlarından birini oynayarak 2-1 kazandığı Konyaspor maçının ardından Mesut Özil ve Ozan Tufan’ın kadro dışı bırakılması futbol camiasının konuştuğu en önemli konulardan biri olmuştu.

Büyük umutlar ve yüksek bir bedelle transfer edilen Mesut Özil ile devre arası Premier League’den ayrılıp yeniden yuvaya dönen  Ozan Tufan’a yönelik bu karar taraftarlar ve futbol otoriteleri arasında da tartışma yaratmıştı.

Bu sürpriz kararın perde arkasında Fenerbahçe’nin ilk yarısını 1-0 geride kapattığı Konyaspor maçının devre arasında yaşanan olaylar var:

Oksijen’in edindiği bilgilere göre takım soyunma odasına girdiğinde Teknik Direktör İsmail Kartal, Mesut Özil’e “İkinci yarıda yoksun. Senin yerine Pelkas giriyor” dedi. Özil, bu karara tepki olarak kramponlarını fırlattı ve Almanca küfür etti. İsmail Kartal’ın Almanca bilen yardımcılarından biri Özil’in söylediklerini anladı ve “Ayıp değil mi. Niye küfür ediyorsun” diye tepki gösterdi, ardından Özil’in söylediklerini hocasına aktardı.

Kartal da bunun üzerine Özil’e çıkışarak “Formasını terletmeyeni sahaya çıkartmam. Fenerbahceli futbolcular gerekirse sahada tekmeye kafasını sokmalı. Bu kutsal formanın hakkının vermek zorundayız” dedi.

Yaptığı değişikliklerle ikinci yarıda maçı çevirmeyi başarıp sahadan 3 puanla ayrılmayı bilen İsmail Kartal, devre arasında yaşananları rahat diyalog kurduğu bir yöneticiye aktardı.

Aynı yöneticiden bilgi alan Fenerbahce Başkanı Ali Koç, İsmail Kartal’ı arayıp olanları bizzat hocadan dinledi. Olayı ayrıntılarıyla Koç’a anlatan Kartal, formsuz Mesut Özil’in takım ruhuna aykırı davrandığını söyleyip, Ozan Tufan’ın da Özil’le beraber hareket etmesinden yakındı. Koç “Ne yapmak gerekiyor, bunu düzeltmemiz lazım” diye sorunca, Kartal “İkisini de kadro dışı bırakalım. Takımı toparlamakta güçlük çekiyorum” cevabını verdi. Koç da bunun üzerine “Patron sensin, takım sana emanet. Fenerbahçe teknik direktörü karar verir, biz uygularız” diyerek meseleye noktayı koydu. Ardından da Özil ve Tufan kadro dışı bırakıldı.

Kulüp yönetiminin aldığı karara göre Mesut Özil ve Ozan Tufan, takımın antrenman yapmadığı saatlerde, belirlenen bir takvime göre tesislerde antrenman yapmak zorunda. Antrenmana çıkmadıkları her gün için iki futbolcuya ceza kesilecek. Premier League, Bundesliga ve La Liga’da dünyanın en büyük kulüplerinde top koşturan Mesut Özil ile kısa da olsa Premier League’de oynama şansına erişmiş Ozan Tufan, bundan sonra kadroda yer bulamayan sağ bek Murat ile antrenman yapmak zorunda kalacak.

Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe’nin iyilerinden olan Ener Valencia da, formsuz olduğu gerekçesiyle fiilen kadro dışı konumda bulunuyor.