27 Nisan 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 28.02.2024 18:09 | Son Güncelleme: 28.02.2024 18:19

Fenerbahçe'den Dursun Özbek hakkında suç duyurusu

Fenerbahçe, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek hakkında suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı. Suç duyurusunda, Özbek'in 6 Kasım 2023 ve 27 Şubat 2024 tarihli açıklamalarıyla toplumu kin ve düşmanlığa teşvik ettiği savunuldu
Fenerbahçe'den Dursun Özbek hakkında suç duyurusu

Fenerbahçe Kulübü, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek hakkında suç duyurusunda bulunduğunu duyurdu.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: "Galatasaray Kulübü Başkanı şahsın, 27.02.2024 ve 06.11.2023 tarihinde yaptığı haddini ve sınırını aşan, toplumu kin ve düşmanlığa teşvik etme niteliğindeki açıklamaları kamuoyunun malumudur. İlgili şahıs hakkında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulduğunu kamuoyunun bilgisine sunarız."

 

Dursun Özbek ne demişti? 

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, RAMS Park'ta dün düzenlenen sponsorluk anlaşması imza töreninde şunları söylemişti: "Ülkemizin içinde bulunduğu seçim sürecinde tansiyon yeteri kadar oluyor. Buna ek olarak futbolda da gerilimin artırılmaması konusunda dikkatli davranıyoruz. Bunu yaparken Galatasaray'ın haklarının korunması, mevcudiyetine zarar verecek durumların karşısında durma konusunda hiçbir tereddüdümüz yok. Gerçeklerle hareket etmek zorundayız. Rakiplerimizin gerçek dışı ve Galatasaray'ı yıpratma söylemlerine nezaketimiz çerçevesinde cevap veriyoruz. Bizim bu seviyeyi sürekli devam ettireceğimiz anlamına gelmesin.

Ancak bir konuda dikkatli olmamız lazım. Bugün toplumu germek, birbirine düşman edecek bir dil kullanmak son derece sakıncalı. Söylemlerin cevabını benzer şekilde vermenin, özellikle bu dönemde tamir edilmesi güç olaylar yaratacağı endişemiz var. Galatasaray taraftarlarına hep itidal tavsiye ediyorum. Diğer futbolseverlere de Türk futboluna fayda getirecek tartışmaları her zaman yapalım ancak toplumu gerecek, düşman edecek konularda itidalli davranma tavsiyem var. Ancak bu söylemim yanlış anlaşılmaması lazım. Rakibimizin bize atfettiği konuların Galatasaray ile ilgili bir tutar yanı yok. Aynı Hacivat ile Karagöz gibi bir oyun sergileniyor. Bir perde var. O perdeye bir gün biri, diğer gün öteki çıkıyor. Gerçek dışı, Galatasaray ile bağdaşmayacak konuları söyleyip söyleyip aşağı iniyorlar. Biz de benzer şeyleri söyleyebiliriz. Bir tuzağa düşmemek lazım.

Rakip takımın, bize bu söylemleri gönderen bir takımın başkanının bir proje olduğunu ifade etmiştim. Bunda ısrarlıyım. Bu proje olma hüviyetini hala sürdürüyorlar. Daha önce, 'Cinayet mahalline önce katil gelir.' demiştim. Bunu yorumlamak lazım. Kimseyi itham etmek istemiyorum. Google'a, 'Ananas', 'Tesbih', 'Şike, 'Halı sahada dostluk' maçları yazın. Bakın karşınıza ne çıkıyor. Sanki bunlar yokmuş gibi, ben yapmışım gibi adamlar çıkıp Hacivat-Karagöz perdesinde bir sürü şey söylüyor. Onlara bir ağabey tavsiyesi. Hiç boşuna uğraşmayın çünkü içinde olduğunuz ateş üfleyerek sönmez."

Kaynak: AA