08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 12.07.2023 13:25 | Son Güncelleme: 12.07.2023 14:00

FIFA'dan Suudi devi Al-Nassr'a transfer yasağı: 390 bin sterlinlik bonservisi ödemediler

FIFA, Cristiano Ronaldo'nun takımı Suudi Arabistan ekibi Al-Nassr'a, 2018'de Leicester City'den kiraladıkları Ahmed Musa için 390 bin sterlinlik bonservis ücretini ödemedikleri gerekçesiyle transfer yasağı getirdi
Fotoğraf: 2018'de Al-Nassr'ın Leicester City'den kiraladığı, Sivasspor formalı Ahmed Musa
Fotoğraf: 2018'de Al-Nassr'ın Leicester City'den kiraladığı, Sivasspor formalı Ahmed Musa

FIFA, dünyanın önde gelen futbol yeteneklerinden bazılarını kadrosuna katarak Suudi Pro Lig'e olan yıldız göçünün başını çeken Al-Nassr'a transfer cezası verdi. 2018 yılında Leicester City'den kiralanan ve günümüzde Sivasspor'da forma giyen Ahmed Musa'nın 390 bin sterlinlik bonservis bedelini ödemediği için bu cezayı alan Al-Nassr, parayı ödemediği takdirde transfer sezonunu kapatmak zorunda.

Suudi ligine olan yıldız yağmuru, Al-Nassr'ın Cristiano Ronaldo ile yıllık 175 milyon sterlinlik bir sözleşme imzalamasıyla başlamıştı.

Al-Nassr, Premier Lig'de küme düşen ve yeni sezona Championship'ten başlayacak olan Leicester'a ücreti ödeyerek yasağı kaldırmayı ve böylece Suudi tarafının yeni transferler yapmasına izin vermeyi planlıyor.

Suudi Pro Lig ve yıldız yağmuru

Suudi Pro Ligi son birkaç ay içinde Karim Benzema ve N'Golo Kante'yi Al-Ittihad'a getirmek gibi bir dizi önemli transfere imza atarken, Al-Hilal'in de Kalidou Koulibaly ve Ruben Neves ile birlikte Sergej Milinkovic-Savic'i kadrosuna katması bekleniyor.