07 Ekim 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 05.07.2023 09:24 | Son Güncelleme: 05.07.2023 09:40

Suudi Arabistan ligine yıldız akını sürüyor: Al-Ahli, Roberto Firmino'yu kadrosuna kattı

Suudi Arabistan ekibi Al-Ahli, İngiltere'nin Liverpool takımıyla sözleşmesi sona eren Brezilyalı forvet Roberto Firmino'yu renklerine bağladı
Suudi Arabistan ligine yıldız akını sürüyor: Al-Ahli, Roberto Firmino'yu kadrosuna kattı

Suudi Arabistan Pro Lig'ine olan dünya yıldızı akını devam ediyor. Suudi Al-Ahli Kulübü, serbest oyuncu statüsündeki Roberto Firmino ile 3 yıllık sözleşme imzalandığını duyurdu. Ülkesinin Figueirense ve Almanya'nın Hoffenheim ekiplerinde oynayan 31 yaşındaki futbolcu, 2015'te Liverpool'a imza attı. Birer kez Premier Lig, Federasyon Kupası, Lig Kupası, Community Shield, UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Süper Kupa ve FIFA Kulüpler Dünya Kupası şampiyonluğu yaşadığı "Kırmızılar"da 362 maça çıkan Firmino, 111 gol kaydetti.

Firmino'nun piyasa değeri 2019 Aralık ayında 90 milyon Euro'yu bulmuştu.

Futbola büyük yatırım yapılan Suudi Arabistan'da daha önce de Senegalli kaleci Edouard Mendy, Al-Ahli'ye transfer oldu. Ayrıca Karim Benzema, N'Golo Kante, Kalidou Koulibaly, Ruben Neves ve Marcelo Brozovic gibi önemli futbolcuların yanı sıra teknik direktör Steven Gerrard da Suudi Arabistan'ın yolunu tuttu.

Transferi gündemde olanlar

Yaz transfer döneminin açılmasıyla birlikte Suudi Arabistan ekiplerinin yaptığı dev hamleler tüm dünyada gündem olurken bu hamlelerin devamı gelecek gibi görünüyor.

  • Fabrizio Romano'nun haberine göre; Suudi Arabistan kulüpleri, son olarak Arsenal'in Ganalı yıldızı Thomas Partey'e talip oldu. Haberde bazı Suudi kulüplerinin Partey için Arsenal'e 40 milyon civarında bir teklif yapmaya hazırlandığı ve oyuncunun kulüpten ayrılabileceğine yer verildi.
  • Al Ittihad'ın Tottenham Hotspur'un yıldız oyuncusu Heung-Min Son'a gözünü diktiği iddia edildi. ESPN'in haberine göre Al Ittihad, Güney Koreli yıldız için Tottenham'a 65 milyon euro'luk telif yaptı.
    Suudi ekibinin Heung-Min Son'a yıllık 30 milyon euro maaş ve 4 senelik sözleşme teklifinde bulunduğu aktarıldı.
  • The Athletic bir Suudi kulübünün, Manchester City'in yıldızı Bernardo Silva'yı transfer  etmek istediğini yazdı. Silva'nın menajeri Jorge Mendes'in görüşmeleri yürüttüğü ve Suudi ekibiyle rakamları masaya yatırdığı kaydedildi.
  • Kadrosunda Cristiano Ronaldo'yu bulunduran Al Nassr'ın ise Atletico Madrid'de forma giyen Antoine Griezmann'a göz diktiği konuşuluyor. Foot Mercato'nun haberine göre Al Nassr yöneticileri, Fransız oyuncunun temsilcileri ile Londra'da bir araya geldi.
Kaynak: AA