15 Mayıs 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 04.09.2023 20:43 | Son Güncelleme: 06.09.2023 20:01

Filenin Sultanları Avrupa şampiyonluğunu İstanbul'da kutladı

Sırbistan'ı 3-2 yenerek Avrupa şampiyonu olan Filenin Sultanları Galataport'ta vatandaşlarla buluştu. Sahneye çıkan sultanlardan Ebrar Karakurt "Dünyanın en güzel seyircisine sahibiz" derken Eda Erdem ise "Cumhuriyetimizin 100. yılında bu büyük başarı için gurur duyuyoruz" sözlerini kaydetti
Filenin Sultanları Avrupa şampiyonluğunu İstanbul'da kutladı

Sırbistan'ı finalde 3-2 mağlup eden A Milli Kadın Voleybol Takımı, ilk kez Avrupa şampiyonu oldu. Daha önce 2003 ve 2019 yıllarında finale çıkan Ay-Yıldızlı ekip, iki maçı da kaybederek gümüş madalyanın sahibi olmuştu. Turnuvada oynadığı 9 maçı da kazanan Filenin Sultanları, namağlup şampiyon oldu.

Millletler Ligi'ndeki son 6 maçtan galip ayrılan A Milli Kadın Voleybol Takımı, yenilmezlik serisini 15 maça çıkardı. Avrupa şampiyonu olan A Milli Kadın Voleybol Takımı'nda kaptan Eda Erdem, kupayı CEV Başkanı Aleksandar Boricic'ten aldı. Kupayı kaldıran kaptan Eda Erdem, daha sonra bu sevinci takım arkadaşlarıyla paylaştı. 

Voleybolda Avrupa Şampiyonu olduğumuz maçı birlikte izleyen 20 bin kişinin coşkusu

''Ne kadar gurur duysak az''

Şampiyonluk sevincini tüm yurda yayan Filenin Sultanları, İstanbul Galataport'ta vatandaşlarla buluşurken, Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ şu sözleri kaydetti:

"En çok alkışı anne babaları hak ediyor. Bunları bugüne getiren aileler için söylüyorum. Onlar olmasa bunlar olmazdı. Bu güzel tabloyu, bu ülkenin güzelliğini hep birlikte yaşayamazdık. Türk çocukları Cumhuriyet'in 100. yılında tarihinde alınmamış iki kupayla huzurlarınıza geldi. Ne kadar gurur duysak azdır. Tırnakları taşa değmesin. Bu evlatlar bizim evlatlarımız. Bağrımıza basacağız."

''Böyle bir günü hayal edemezdim''

Takımın antrenörü Daniele Santarelli ise şunları söyledi: "Gerçekten büyüleyicisiniz. Böyle bir günü yaşayacağımı hayal edemezdim. Türk seyircisiyle ilgili çok şey duymuştum ama bunu hayal edemezdim. Oyuncularımla, takımınla gurur duyurum. Harika bir iş başardık. Desteğiniz için, bizim için yaptıklarınız için çok teşekkürler"

Takım kaptanı Eda Erdem de "Enerjiniz harika. İyi ki varsınız. Ülkemizde görüyoruz dev ekranlarda bizleri destekliyorsunu. Bunlar bizi çok mutlu ediyor. Cumhuriyetimizin 100. yılında ülkemize böyle büyük önemli başarılar getirdiğimiz için gurur duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

Ebrar Karakurt ise, "Dünyanın en güzel seyricisine sahip olduğumuzu düşünüyorum. Sizler bizim arkamızdaki kamçılayıcı güçsünüz. İyi ki varsınız" şeklinde konuştu.