20 Eylül 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 01.08.2024 13:59 | Son Güncelleme: 01.08.2024 15:44

Filenin Sultanları bizi yine gururlandırdı

2024 Olimpiyat Oyunları'nda Filenin Sultanları'nın çeyrek finale çıkmayı garantilediği maçın ardından Yeşim Nur Mantaş, Paris'teki atmosferi yazdı
Yeşim Nur Mantaş
Yeşim Nur Mantaş [email protected]
Filenin Sultanları bizi yine gururlandırdı

Türkiye-Dominik Kadınlar voleybol karşılaşması için sabah 7.30'da oteli terk ederken İstanbul'dan maçı izlemeye gelen gazeteciler olarak çoğunluk "Sabahın 9'unda maç mı olurmuş" diye söyleniyordu. Geceden yağan yağmur havayı bir nebze olsun serinletmiş. Ama kara bulutlar hala tepede.  

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları C Grubu'ndaki ilk maçında Hollanda'yı 2-0 geriden gelip mağlup etmiştik bakalım bugün neler olacak, heyecanlıyız. Bayraklarımızı kuşanmış maçın oynanacağı Güney Arena'ya hareket ediyoruz. Takip ettiğimiz düzenli kuyruğun içinde Türkiye'den gelen başka taraftarlar da var. Herkes Filenin Sultanları'nın galip geleceğinden emin, skor üzerine tahminlerde bulunuyor. 

Bize ayrılan tribüne oturduğumuzda salonun içinde dağınık da olsa Türk bayraklarının hakimiyetini görünce insan mutlu oluyor. İki ülkenin Milli Marşları'nın ardından heyecan başlıyor. İlk sette Dominik dersine epey çalışmış görünüyor. Savunmada iyiler. Hollanda maçındaki gibi iyi başlamadık ama moral bozmak yok! Takımımız çok iyi ama biraz zorlanıyor gibiyiz. Ama hiçbirimiz moralimizi bozmuyoruz. Bir ara 6 sayı gibi bir fark olsa da ilk set 25-21 Dominik Cumhuriyeti'nin üstünlüğüyle kapanıyor. 

İkinci sete hızlı başlıyoruz. Eda, Vargas, Ebrar arka arkaya sayılara imza atarken biz de var gücümüzle takımımızı destekliyor, tezahüratta bulunuyoruz. Ama heyecan hep dorukta. Aramızda totem yapıyoruz, herkes nerede oturuyorsa orada izlemeye devam edecek kalan setleri. Bundan sonrası kızların sahadaki üstünlüğüyle hızlı geçiyor. Üçüncü seti 25-22 alarak 2-1 öne geçiyoruz. 

Zaferle çıktığımız maç her şeyi unutturuyor

Dördüncü sete Zehra'nın sayısıyla başlıyoruz. Vargas ve İlkin'le 5-1 öndeyiz. Kaptan Eda hücumda, Zehra savunmada etkili. Ve File'nin Sultanları seti 25-15 ve maçı 3-1 kazanarak ikinci maçından da galibiyetle ayrılıyor sahadan. Çeyrek finalin ucu aralandı. Güney Arena'yı terk ederken önümdeki coşkulu gençlerden "80 euro verdik ama yerimiz çok iyiydi" sözlerini duyuyorum ve merak edip nereden seyrettiklerini soruyorum: "10. sırada filandık. Çok güzel çok net seyrettik mutluyuz."

Çıkışta yüzlerimiz gülüyor, güneş de yine tepede parlıyor. Bugün dünden de sıcak olacak belli. Ama ne gam! Buraya kadar gelip zaferle çıktığımız maç her şeyi unutturuyor.