18 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 03.09.2023 16:23 | Son Güncelleme: 03.09.2023 17:41

Filenin Sultanları bu akşam Avrupa'nın en büyüğü olabilmek için Sırbistan'ın karşısına çıkacak

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı namı diğer Filenin Sultanları, 2023 CEV Avrupa Şampiyonası finalinde bu akşam Sırbistan ile karşılaşıyor. Tüm Türkiye'nin tek yürek olacağı karşılaşmanın sonucunda Avrupa voleybolunun en büyüğü belirlenmiş olacak
Filenin Sultanları bu akşam Avrupa'nın en büyüğü olabilmek için Sırbistan'ın karşısına çıkacak

Daha önce de 2003 ve 2019 yıllarında Avrupa Şampiyonası'nda final oynayan Filenin Sultanları Avrupa'nın en büyüğü olma yolundaki üçüncü randevusunda. Geçmişteki şampiyonluk karşılaşmalarında şansı yaver gitmeyen A Millilerin bu sefer ki rakibi ise 2019 finalinde kozlarını paylaştığı Sırbistan.

Türkiye-Sırbistan maçı saat kaçta, hangi kanalda?

Tüm Türkiye'nin Filenin Sultanları için birbirine kenetleneceği karşılaşma TSİ 21:00'de TRT 1 ekranlarında olacak.

Türkiye'nin yıldızı: Melissa Vargas

Bu yaz itibarıyla Türk Milli Takımı'nda forma giymeye başlayan Fenerbahçe Opet'in 24 yaşındaki pasör çaprazı Melissa Vargas, FIVB Milletler Ligi'nde kazanılan şampiyonluğun ardından CEV Avrupa Şampiyonası'nda da takımımızın en çok göze çarpan ismi oldu. Özellikle smaç servisleri ile rakiplerini bezdiren Vargas, yarı finalde oynanan ve büyük bir geri dönüşe imza atılan İtalya maçında da takımı taşıyan isim oldu. Karşılaşmada 22 hücum sayısı 2 blok ve 2 ace ile 26 sayı bulan Vargas, İtalya'nın yıldız oyuncusu Paola Egonu'ya da üstünlük sağlamış oldu.

Sırbistan'ın yıldızı: Tijana Boskovic

Ülkemizde uzun yıllardır Eczacıbaşı Dynavit forması giyen Tijana Boskovic, tıpkı Vargas gibi pasör çaprazı pozisyonunda forma giyiyor. 26 yaşındaki oyuncu pozisyonunda dünyanın en iyi oyuncuları arasında gösterilirken, Avrupa Şampiyonası'nda da Sırbistan'ın en çok göze çarpan oyuncusu olmayı başardı. Tıpkı Vargas gibi etkili smaç servisleri ile Sırbistan'ın en önemli hücum gücü olan Boskovic, Sırbistan'ın yarı finalde Hollanda'yı 3-1 mağlup ettiği maçta 25 hücum sayısı ve 3 blok ile toplamda 28 sayı bularak en büyük farkı yaratan oyuncu oldu.