23 Eylül 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 04.02.2024 11:05 | Son Güncelleme: 04.02.2024 13:52

Forbes yazdı: Kylian Mbappé Real Madrid için kararını verdi

PSG'den sonraki durağı merak edilen Kylian Mbappé'nin bu yaz Real Madrid'e katılacağı öne sürüldü. ESPN'e haberi doğrulayan kaynaklar yıldız oyuncunun kararını verdiğini bu hafta açıklama yapılabileceğini söylediler
Forbes yazdı: Kylian Mbappé Real Madrid için kararını verdi

Fransız futbol yıldızı Kylian Mbappé'nin Paris Saint-Germain ile olan sözleşmesinin sona ermesinin ardından bu yaz Real Madrid'e katılmaya karar verdiği ve İspanyol kulübünün 25 yaşındaki süperstarı alabileceğine dair aylardır süren spekülasyonlara son verdiği öne sürüldü.

Haberi ilk olarak Fransız Le Parisien gazetesi verirken, ESPN de isimsiz kaynaklara dayanarak iddiayı doğruladı. Kaynaklar ESPN'e Mbappé'nin PSG ya da Real Madrid'i bilgilendirmediğini ancak kararını verdiğini ve kararın önümüzdeki hafta açıklanabileceğini söyledi.

Mbappé, kulübe Monaco-PSG'den kiralık olarak katıldığı 2017 yılından bu yana PSG'de kariyerini sürdürüyor. Mbappé kendi jenerasyonunun en iyi oyuncularından biri olarak kabul ediliyor. Fransa ile 2018'de 19 yaşında Dünya Kupası'nı kazandı ve turnuvanın en iyi genç oyuncusu seçildi. 2022 Dünya Kupası'nda Fransa bir kez daha finale yükselirken sekiz golle gol kralı oldu ve Lionel Messi liderliğindeki Arjantin'e penaltı vuruşlarında yenildi.

Kulüp düzeyinde, Fransa Ligue 1'de bu sezon şu ana kadar 20 golle gol kralı oldu ve bu sayı bir sonraki gol kralının iki katı. Mbappé'nin PSG'deki sürecine uzun zamandır potansiyel ayrılık söylentileri eşlik ediyor ve Real Madrid en çok konuşulan takımlardan biri oldu. Real Madrid 2022'de Mbappé'yi takımdan koparmak için büyük bir teklif yaptı ancak PSG onu bu Ağustos'ta sona erecek iki yıllık bir sözleşmeye daha ikna etmeyi başardı.