08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 10.06.2023 09:12 | Son Güncelleme: 10.06.2023 09:25

Fransa Açık’ta şampiyon belli oluyor

Roland Garros’ta final vakti. Kadınların 1 numarası Iga Swiatek ile Karolina Muchova bugün16.00’da şampiyonluk mücadelesine çıkıyor. 
Fransa Açık’ta şampiyon belli oluyor

Roland Garros’ta sona yaklaşırken kadınlarda turnuvanın son maçı bugün 16’da Philippe Chatrier’de Iga Swiatek ile Karolina Muchova arasında oynanacak. Tek kadınlar finali Eurosport, DMAX ve discovery+  ile ünlü uzman kadrosuna ek olarak, John McEnroe, Tim Henman ve Mats Wilander gibi efsane isimlerin benzersiz yorumları eşliğinde, canlı yayınla sporseverlerle buluşacak.

Dünya 1 numarası Swiatek, 2022 Fransa Açık finalinin rövanşı niteliğindeki mücadelede Coco Gauff’u rahat geçerken turnuvanın sürprizlerinden 14 numaralı seribaşı Beatriz Haddad Maia’ya karşı yarı finalde de zorlanmadı. Üçüncü Fransa Açık şampiyonluğunu isteyen Polonyalı turnuvada oynadığı toplam 29 maçta sadece iki mağlubiyet aldı. Swiatek’in finaldeki en büyük güvencesi yine toprak zeminde harika bir silaha dönüşen forehand’leri olacak.

Çek Muchova ise bu turnuvadan önce 2021 Avustralya Açık’ta yarı finale çıkmış ve bu derece majör turnuvalarda gösterdiği en büyük başarı olmuştu. Özellikle vuruş çeşitliliği ve sakinliğiyle dikkat çeken dünya 43 numarası, yarı finalde favori gösterilen Aryna Sabalenka’ya karşı bunları çok iyi kullanmıştı. Turnuvanın şimdiye kadarki en iyi maçı oynanırken son sette direnç gösteren Muchova maç puanı gösterdiği mücadelede 2-5’ten geri dönerek son seti 7-5 almayı başarmıştı. İki oyuncu kariyerlerinde bir kere 2019’da Prag’da karşılaşırken mücadeleden Muchova 2-1 galip ayrılmıştı.