24 Nisan 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 07.11.2022 18:30 | Son Güncelleme: 07.11.2022 19:41

Futbolda dengeleri değiştirecek karar: Liverpool satışa çıkarıldı

İngiltere Premier Ligi ekiplerinden Liverpool, sahibi Fenway Sports Group (FSG) tarafından satılığa çıkarıldı. En son Forbes'un 4,45 milyar dolar değer biçtiği İngiliz devinin satışının futbolda dengeleri değiştirmesi bekleniyor
Futbolda dengeleri değiştirecek karar: Liverpool satışa çıkarıldı

İngiltere Premier Lig takımlarından Liverpool, satışa çıkartıldı. Kulübün sahibi olan Fenway Sports Group (FSG) gelecek teklifleri değerlendirmeye alacaklarını açıkladı. Fenway Sports Group duyurusunda "Son dönemde sık sık Liverpool'a hissedar olmak isteyen teklifler aldık. Doğru şartlar ve koşullar altında Liverpool'un yararına, yeni teklifleri değerlendirmeye alabiliriz. Liverpool'un saha içinde ve dışında başarılı olmasına tamamen bağlı kalıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Liverpool'un satılmasına Goldman Sachs ve Morgan Stanley bankaları aracılık edecek.

FSG'nin 2010 yılında kulübü satın almasından bu yana Liverpool hem Şampiyonlar Ligi hem de Premier Lig kupasını kazandı ve Forbes tarafından 4,45 milyar dolar değer biçildi. Liverpool'un yanı sıra beyzbol takımı Boston Red Sox ve hokey takımı Pittsburgh Penguins'in ana şirketi olan FSG, ABD'nin en üretken anlaşma yapan spor imparatorluklarından biri.

Liverpool, bugün çekilen UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu kuralarında Real Madrid ile eşleşti

Şirket, emtia ticaretinde kendi kendini yetiştirmiş bir milyarder olan ve kamuoyu önünde suskunluğunu koruyan John Henry tarafından kontrol ediliyor. 

En son Chelsea el değiştirdi

İngiltere Premier Lig'de son olarak Chelsea el değiştirmişti. Todd Boehly önderliğindeki konsorsiyum, Londra temsilcisini 4.87 milyar euro karşılığında satın almıştı. Liverpool'un satışının sadece İngiltere'de değil dünya futbolunda da dengeleri değiştirmesi bekleniyor.

Liverpool hakkında

Kurulduğu yıl olan 1892'den beri, 6 Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu (10 final), 3 UEFA kupası şampiyonluğu, 19 Premier League şampiyonluğu ve 8 FA Cup şampiyonluğu elde etti. İngiliz kulüpleri arasında en fazla lig şampiyonu olan ikinci takım durumda.  Ayrıca toplamda en fazla sayıda kupası bulunan kulüp.  Liverpool maçlarını 53 bin 394 kapasiteli Anfield Road stadyumunda oynuyor. Lakabı ambleminde de olduğu gibi Kırmızı Anka Kuşları'dır ancak Kırmızılar olarak bilinir. Kulübün sloganı "You'll Never Walk Alone" (Asla yalnız yürümeyeceksin), en ateşli olarak bilinen taraftar grubu ise The Kop'tur.